„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2019. június 18., kedd

Brittainy C. Cherry - A szív ritmusa


Újabb szívszorító történettel rukkolt elő a felejthetetlen érzelmi utazások királynője. Brittainy C. Cherry új regénye A szív ritmusa most New Orleansba kalauzol minket, ahol megismerhetjük Jasmine-t, és Elliottot, akikben sok közös van. Az egyik a zene határtalan szeretete, ami végigkíséri a fiatalok életét. Ha szeretted az eddigi Brittainy C. Cherry történeteket, akkor tarts a Blogturné Klub 5 bloggerével, akik elmesélik, hogy az ő szívüket mennyire dobogatta meg A szív ritmusa.


Könyv adatai
Kiadó: Libri Kiadó
Megjelenés: 2019. május 16.
Eredeti megjelenés: 2017
Oldalszám: 440
Fordító: H. Prikler Renáta
ISBN: 9789634334330



Amikor először pillantottam meg Jasmine Greene-t, olyan hatással volt rám, mint a hűs, simogató esőcseppek egy forró napon. Én voltam a félénk, visszahúzódó zenész, ő az iskola koronázatlan királynőjeként tündökölt. Nem volt bennünk semmi közös, csak a zenénk és a szívünket gyötrő magány.
Volt valami a szemében, ami azt sugallta, hogy a mosolya nem mindig őszinte. Volt valami a hangjában, ami megadta nekem a reményt valamire, amire mindig is vágytam.
Aztán egyszer csak eltűnt az életemből. Gyorsan és váratlanul, akár egy villanás.
Egy örökkévalóság után újra találkoztunk. Ott állt előttem a New Orleans-i utcán.
Megváltozott. Akárcsak én. Hideggé tett bennünket az élet. Keménnyé. Elszigeteltté.
De bármennyire is különböztünk egymástól, a darabokra tört lényem meglátta benne a magányosságot. Visszajött, és én tudtam, hogy többé nem engedem el magam mellől.


Már sokszor hangoztattam, hogy mennyire szeretem Brittainy C. Cherry könyveit, az aktuális kedvencem éppen a Gravitáció. Ő már azon írók közé tartozik, akiben kérdés nélkül megbízom, és elolvasom az újonnan megjelenő könyveit, éppen ezért A szív ritmusát sem hagyhattam ki.

Brittainy C. Cherry könyvei mindig megérintik a lelkemet, hiszen sokkal többről szólnak, mint egy egyszerű romantikus történet. A főszereplőinek valami miatt nehéz sors jutott ki, azonban együtt mindig képesek túllépni rajta. Talán gyerekes dolog azt gondolni, hogy a szerelem ereje mindent megold, hogy együtt könnyebb szembenézni a démonainkkal, az írónőnek azonban valahogy mégis mindig sikerül ezt elhitetnie velem. Ebben a könyvben sincs ez másképp, a főszereplőink, Jasmine és Elliott még iskolában találkoznak egymással, látszólag két teljesen ellentétes ember, azonban nagyon is sok a közös bennük. Egyrészt mindketten nagyon magányosak, még ha teljesen más okból is, másrészt pedig a zene szeretete, ami miatt még jobban összeillenek.

Már fiatalon egymásba szeretnek, azonban el kell válniuk egymástól, és aztán történik valami, ami miatt megszakad a kapcsolatuk. És itt megállnék egy pillanatra, hiszen ez egy igazán váratlan fordulat volt számomra, annyira megdöbbentem, mert nem szoktam meg az írónőtől, hogy így az arcomba tolja a kemény valóságot. Természetesen rettenetesen sajnáltam a szereplőket, és próbáltam velük együtt én magam is feldolgozni a történteket.

Természetesen a fiatalok útjai újra keresztezik egymást, viszont már nem ugyanazok, akik annak idején voltak, főleg Elliott nem, ő igazán megkeményedett az évek alatt (persze érthető okokból). Ezután pedig Jasmine és Elliott egymáshoz való visszatalálásáról szól fáma, miközben azért mindkettejüknek meg kell találniuk az egyéni boldogságukat, lelki megnyugvásukat.




Sok apróság volt, ami miatt szerettem ezt a könyvet, kis részletek, amik kerek egésszé tették a történetet. Kezdve a zene szeretetével, ami süt a történetből, egyébként is nagyon szeretem az olyan könyveket, amelyben fontos szerepet kap - akármilyen formában is - a zene. Kaptunk két erős főhőst, viszont nem tudok elmenni szó nélkül a mellékszereplők mellett. Először is Ray-t említeném mg, Jasmine nevelőapukáját, akit képtelenség lett volna nem szeretni. Aztán itt van TJ, a mesteri zenetanár, Elliott anyukája és persze Katie is.

Ismét egy könyv Brittainy C. Cherry tollából, ami nem egyszerű szerelmes történet, hanem az életről, annak nehézségeiről is szól. Nehéz döntések, igazságtalanság, elengedés, megbocsátás, nagyon-nagyon sok érzelem, talán egy kicsit túlságosan is. A főhőseink nagyon szerethetőek voltak, igazán édesen, ártatlanul kezdődött, ami valahogy végig érezhető volt a kapcsolatukon, miközben azért a kémia is jól működött közöttük. Az írónő rajongóinak mindenképpen ajánlom a könyvet, de igazából bárkinek, aki egy érzelmekkel teli romantikus történetre vágyik.

Értékelés: 5/4,5

NYEREMÉNYJÁTÉK

Brittainy C. Cherry könyvét átjárja a zene, és a zene határtalan szeretete. Minden szereplő valamilyen módon kapcsolódik vagy a jazzhez, vagy a soulhoz. Ahhoz, hogy megnyerd a turné végén A szív ritmusa című könyv egyik példányát, ahhoz meg kell keresned a blogokon a színnel kiemelt betűket, majd össze kell olvasnod őket, és máris megtalálod a híres zenész nevét. A zenész nevét ne felejtsd el beírni a Rafflecopter dobozba, és máris a tiéd az esély a könyvre, amit a Libri Kiadó ajánlott fel.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



További állomások
06.18. Könyvvilág
06.20. Kelly és Lupi olvas
06.21. Hagyjatok! Olvasok!
06.23. Deszy Könyvajánlója



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése