„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2019. március 10., vasárnap

Kisgyörgy Éva: Világutazók ​kézikönyve


A Boook kiadó egy hiánypótló művet jelentetett meg, ami óriási segítség lehet azoknak, akik nem túl jártasak az utazás világában, de szeretnék önállóan megszervezni a nyaralásukat. Tartsatok a Blogturné Klub 6 bloggerével, akik bemutatják nektek Kisgyörgy Éva - ismertebb nevén Travellina, - utazási blogger könyvét. Ha pedig velünk játszotok, akkor a könyv egyik példánya is a tiétek lehet!


Könyv adatai
Kiadó: Book Kiadó
Megjelenés: 2016. november 9.
Eredeti megjelenés: -



Évek ​óta csak álmodozol egy különleges utazásról, de eddig féltél belevágni? Mindig volt valamilyen kifogásod, amiért nem mertél útra kelni? Legyen az belföldi hosszú hétvége vagy egy teljes hónap a világ másik felén, ez a könyv a gondolat megszületésétől egészen az út végéig a segítségedre lesz. Most nem egy szokványos útikönyvet tartasz a kezedben, hanem egy olyan világutazó személyes tapasztalatainak gyűjteményét, aki immáron harminc éve szenvedélyesen járja a világot.
Kisgyörgy Éva – a travellina blog szerzője – olyan élményeket, tapasztalatokat oszt meg veled, amelyeket 112 országot végig járva halmozott fel. Ő tudja, mit vigyél magaddal (és főleg, mit ne), hol találd meg a legjobb repülőjegyet, miként bérelj autót és hogyan kerüld el a veszélyeket. Az egyéni utazás megszervezése olyan bonyolult, mint egy hadiüzem, de ma már nem olyan titkos! Ez a gyakorlati útmutató megtanít arra, hogy a legtöbbet tudd kihozni az idődből és a pénzedből, és hogy az utazás egy életre szóló élménnyé váljon. Neked is sikerülhet!

Amikor felvetődött, hogy ki akar turnézni Kisgyörgy Éva könyvével, valahogy azonnal magaménak éreztem a témát, mindenképpen el szerettem volna olvasni a könyvet. Nem mintha olyan nagyon nagy utazó lennék, persze szerencsére azért voltam már pár helyen, de - sajnos - én is azok közé tartozom, aki ismer, de csak álmodozik rengeteg helyről, ahová el szeretne utazni, de legtöbbször ezek - még - nem valósultak meg. És ott van még a tény, hogy turizmus és vendéglátás szakon végeztem, úgyhogy úgymond a "szakmai ártalom" miatt is kíváncsi voltam a könyvre.

A szerzőt a könyv előtt nem ismertem, nem követtem a blogját (nem is tudtam, hogy egy blogger írta a könyvet), azóta persze felnéztem rá (https://travellina.hu), ahol szintén rengeteg hasznos információ, élménybeszámoló és nem utolsó sorban gyönyörű képek találhatók. Szóval inkább csak a kíváncsiság hajtott az olvasásra a fülszöveg alapján, hogy vajon milyen tanácsokkal tud szolgálni. Na, meg a borító, ami szerintem nagyon jól sikerült, első blikkre egyszerűnek tűnik, de mégis megtalálható rajta minden, ami az utazás témában fontos, ráadásul a könyv belsejében lévő illusztráció is igazodik hozzá. A könyv nagyon jól tagolt, végigkövethetünk egy utazást az előkészületektől a hazaérkezésig, sőt a miért utazzunk tanácsoktól egészen a hogyan álljunk vissza a hétköznapokba tippekig.

A könyv rendkívül olvasmányos, gördülékeny, habár tömérdek információt kapunk, mégsem száraz, hanem tele van hasznos tanácsokkal, egyéni tapasztalatokkal, amik rengeteget adtak hozzá. Látszik, hogy a szerző sokat utazott mindenféle helyekre, szóval nagyon ott van a témában, és tényleg olyan dolgokat is megemlít, amikre én soha nem gondoltam volna, például a szállásnál a couchsurfing vagy a housesitting. Nekem az tetszett a legjobban, amikor a saját tapasztalataival támasztott alá egy-egy gondolatot, illetve hogy szinte minden fejezetben voltak felsorolásszerűen megfogalmazva tanácsok, például, hogy hogyan éjszakázz kényelmesen a repülőtéren, vagy mire figyelj a biztosításnál. A leghasznosabbnak pedig a végén található telefonos alkalmazások listáját találtam. Azt tényleg el tudom képzelni, hogy ha legközelebb külföldre megyek, akkor kikeresek a könyvből több ilyen alkalmazást is.

https://www.instagram.com/p/Bu1MXZcn0yf/

Én abszolút célközönsége vagyok ennek a könyvnek, mivel még nem utaztam olyan sokat - főleg külföldre -, úgyhogy nagyon sok hasznos információt találtam benne. Biztos vagyok benne, hogy még többször elő fogom venni a könyvet utazás előtt, és kicsit belelapozok némi útmutatásért. Egyébként úgy gondolom, hogy akinek sokkal nagyobb tapasztalata van az utazásban, ő is fog azért egy-két újdonságot találni benne, hiszen Kisgyörgy Éva tényleg rengeteg helyen járt már, nagyon magas szinten űzi ezt a tevékenységet. Éppen ezért ajánlom ezt a könyvet annak is, aki még csak álmodozik a nagy utazásokról, mert elképesztően kedvcsináló a könyv, ráadásul tényleg hasznos a kezdőknek, de a nagy utazóknak is, mert nekik is lehet benne plusz infó, vagy csak egyszerűen egyetértve és mosolyogva bólogatnak egy-egy leírás, tapasztalat olvasásakor. :)

Értékelés: 5/4,5


NYEREMÉNYJÁTÉK

Egy ilyen könyv után természetes, hogy mi is világkörüli utazásra indulunk.
Minden blogon találtok egy képet egy filmből, a játék pedig annyi, hogy ki kell találnotok, az adott film melyik országban játszódik és az ország nevét a rafflecopter megfelelő mezőjébe kell beírnotok.
Picike segítséget is adunk még pluszban, a blogbejegyzésekben az adott film címének a betűit elrejtettük.



Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



További állomások
03.08 - Ambivalentina
03.10 - Könyvvilág
03.12 - Hagyjatok! Olvasok!
03.14 - Spirit Bliss Sárga könyves út



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése