„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2018. július 8., vasárnap

J. Daniels: Nyolcbetűs ​szavak


Újabb new adult könyvvel bővült a Libri Kiadó Insomnia palettája idén nyáron. A Nyolcbetűs szavak egy sorsfordító telefonhívástól kezdve meséli el Sydney és Brian szenvedélyes, titkokkal teli történetét. Ha szeretnétek megnyerni a könyv egy példányát, tartsatok a turné négy bloggerével.


Könyv adatai
Kiadó: Libri Kiadó
Megjelenés: 2018. május 16.
Eredeti megjelenés: 2016




Talán még senkinek sem fordult akkorát az élete, mint Sydney Paige-nek, amikor téves számot hívott. Csak meg akarta mondani a magáét a pasinak, aki összetörte a legjobb barátnője szívét, ehelyett minden elfojtott dühét egy vadidegen nyakába zúdította. Most pedig az egész világ a feje tetején áll, mert a fickónak esze ágában sincs kiszállni a vonalból.
Melyik nyolcbetűs szó változtatja meg örökre az életed?
Brian Savage olyan életet élt, amit teljes szívéből utált – amíg Sydney vad kirohanása ki nem rántotta a mókuskerékből. A szexi hangú nő hamarosan a szívébe és az ágyába is utat talál, csakhogy Briannek súlyos titkai vannak, és minél közelebb engedi magához Sydet, annál nehezebb megvédenie őt múltbéli hibáinak következményeitől…






A Libri Kiadó Insomnia könyveiből elég jó könyveket olvastam korábban - nem csak a new adult műfajban -, ezért egyfajta bizalommal veszem kézbe ezeket a műveket. A fülszöveg nagyon felkeltette az érdeklődésemet, és kíváncsian vártam, hogy mit fog kihozni az író ebből a nem mindennapi megismerkedésből.

A történetet a két főszereplő, Sydney és Brian narrációján keresztül ismerhetjük meg. Először is Sydney-ét, aki éppen egy szakításon van túl, ezért otthagyva exét, és minden mást, legjobb barátnőjéhez költözik. Csakhogy nemcsak az ő szívét törték össze, hanem barátnőjének, Torinak is. Sydney ezen annyira felhúzza magát, hogy minden frusztrációját kiadva felhívja a lány exét, és jól beolvas neki. Azt persze már a fülszövegből is tudjuk, hogy véletlenül rossz számot hív, történetesen a másik főszereplőnket, Briant. A férfi pedig, ahelyett, hogy kiakadna a lány ronda szavain, igazán üdítőnek, sőt viccesnek találja azokat. Természetesen a férfi ezután nem tudja elengedni ezt az újfajta érzést, és többet akar Sydneytől. Nos, az az igazság, hogy nekem nagyon bejött a megismerkedésük módja, mivel egyrészt ilyennel még nem találkoztam korábban, és jól esett ez a fajta változatosság, másrészt pedig elképesztően szórakoztató volt. Viszont egy ütős kezdés még nem elég recept egy jó könyvhöz, még ha az alaphangulatot meg is adja.

Szerencsére a megismerkedésük után is tudta tartani a várakozással teli izgalmat az írónő. Brian ugyanis azért örült annyira annak, hogy megismerte Sydney-t, mert a lány kizökkentette őt az eddigi fásult életmódjából. Hiszen a férfi eléggé súlyos titkokat őriz, amiket most nem neveznék nevén, mindenesetre megbélyegzik a mindennapjait, de Sydney hívásai nagyon jó hatással vannak rá, egy kicsit elfejtheti a súlyokat, amiket a vállán cipel. És sokáig bizony csak hívásokról van szó, hiszen Brian a titkai miatt képtelen találkozni a lánnyal, mert akkor már biztosan nem tudna ellenállni az amúgy is egyre nagyobb lángon lobogó szenvedélynek. Lényeg a lényeg, az írónő nagyon jól fokozza az izgalmakat a könyv első felében, hiszen természetesen az olvasó már alig várja, hogy találkozzanak a szereplők, sőt mindezt megtoldja majdnem találkozásokkal, és olyannal is, amikor valóban összefutnak, csak éppen nem tud valamelyikük róla.

Természetesen előbb-utóbb a találkozás is megesik, és a titkoknak is ki kell derülniük, de mindezt nagyon jól adagolja Daniels. A könyv rendelkezik a new adult műfajra jellemző sajátosságokkal, a főszereplők problémáin keresztül, a szenvedélyes, érzéki jeleneteken át, az érzelmes, szerelmes pillanatokig. A főszereplők szimpatikusak voltak, habár mélyebb nyomot nem hagytak bennem, igazándiból a legjobb barátok közötti adok-kapok jobban felkeltette az érdeklődésemet. Utána is néztem, a következő kötet róluk, azaz Toriról és Jamie-ről fog szólni, amit mindenképpen szeretnék majd elolvasni.

A műfaj kedvelőinek szerintem nem fog csalódást okozni a könyv, hiszen egy szenvedélyes, néhol szívfájdító, máskor humoros és persze mindenek előtt romantikus történetről van szó. Én személy szerint jobban szeretem, ha az érzelmeken van a nagyobb hangsúly, kicsit soknak is éreztem az erotikus jeleneteket. Mindent egybevetve nem volt problémám a könyvvel, talán csak nem tett rám túl mély benyomást, nem érintett meg, mint ahogy például egy CoHo könyv szokott. De talán nem is ez volt a célja, hanem a szórakoztatás, kikapcsolás, az pedig mindenképpen megvolt. A folytatást kíváncsian várom.

Értékelés: 5/4


NYEREMÉNYJÁTÉK


A főszereplőnk, Sydney a szakítása után egy időre pincérnek áll be dolgozni a legjobb barátnője mellé. A mostani játékunkon is ezen a szálon indulunk el, minden blogon egy olyan könyvszereplő nevét találjátok, aki szintén pincérként vagy pultosként dolgozik, a dolgotok pedig mindössze annyi, hogy kitaláljátok, melyik könyvben szerepel. A rafflecopter dobozba tehát a könyv íróját és címét várjuk.


Reeve LeClaire

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



További állomások
07.08. Könyvvilág
07.10. Betonka szerint a világ...
07.12. CBooks
07.14. Kelly&Lupi olvas



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése