„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2018. június 3., vasárnap

Tara Sivec: Nyűgök ​és nyalánkságok


A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelenik meg a Csokoládéimádók sorozat harmadik, befejező része, Nyűgök és nyalánkságok címmel. A Blogturné Klub öt bloggere jár utána, hogyan találja meg a “flúgos kiutat egy francos helyzetből” Drew és Jenny, a sorozat harmadik párosa, és a játékon résztvevők közül három szerencsés magáénak mondhatja majd a könyv egy-egy példányát.

Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2018. június 7.
Eredeti megjelenés: 2012
Oldalszám: 288
Fordító: Farkas János
ISBN: 9789634572312



„Örökkön-örökké”-bonbon!
Drew-t és Jennyt éveken át irigyelték a barátaik zabolátlan szexuális életük miatt… illetve, dehogyis! Leginkább hányni tudtak volna miattuk.
Két gyerek mellett, túlhajszolt életük során most először, Drew és Jenny nem találja a közös hangot a hálószobában. Drew semmitől sem riad vissza, hogy egykor szenvedélyes feleségét újra becserkéssze, Jenny pedig bármit megtenne, hogy végre átaludhassa az éjszakát.
Carter és Claire, Jim és Liz minduntalan (és hasztalanul) a tanácsaikkal bombázzák a sorsával elégedetlen párt, mert szeretnék, ha rendbe jönne a régebben boldog Drew és Jenny élete.
Vajon a Csokoládéimádók harmadik, befejező részében megtalálják a kiveszni látszó tüzet a házasságukból, vagy a helyzetük még annál is kényesebb, mint amikor Jenny mézzel öntötte le Drew-t, aki egy fára ragasztotta
Kövesd a történetüket és dobd fel a napod!


A Csokoládéimádók sorozat harmadik része is megjelenik a Könyvmolyképző Kiadónál a Könyvhéten. A sorozat első két kötete ugyebár Clarie és Carter nem mindennapi történetét dolgozza fel, igazán szokatlan stílusban, most pedig a már mindenki által ismert Drew és Jenny életébe pillanthatunk bele. És mivel nyilvánvalóan mindannyian nagyon jól ismerjük őket, túl sok komolyságra nem szabad számítani a könyvtől.

A történet lényegét nagyon egyszerűen össze lehet foglalni, ugyanis Jenny és Drew házassága éppen válságot él át. Amióta megszületett a második gyerekük, eltávolodtak egymástól, ami abban nyilvánul meg, hogy egyrészt nem kommunikálnak egymással, ami nagyon sok félreértéshez vezet, másrészt pedig Billy születése óta nem élnek szexuális életet. Aki pedig ismeri a múltjukat, az tudja, hogy ez igencsak nagy probléma, hiszen az örökké (mindenféle helyen, pózban és segédeszközzel) kamatyoló párosunk életében ez nagy törést jelent. Ez nyilvánvalóan kiküszöbölhető lenne, ha leülnének és megbeszélnék egymással a problémáikat, azonban ez a sorozat karaktereire nem igazán jellemző (emlékezzetek csak vissza Claire és Carter szenvedésére a házassággal kapcsolatban), így a saját maguk módján próbálják meg rendbe hozni a házasságukat, ami természetesen mindenféle kínos és vicces szituációkat eredményez.

Bevallom már Claire és Carter történetében is volt néhány szemöldök felhúzós részem olvasás közben, azonban Drew és Jenny úgy vélem, mindenkin túltesz. Azt hiszem ők az egyik legfurcsább páros, akikről valaha olvastam, azonban bármennyire is kiakasztóan viselkednek néha - ami nálam olykor már kissé túlfeszítette a húrt -, mégis működik. És hogy miért? Azért mert ők aztán nem köntörfalaznak, a gondolataik elképesztően őszinték, valósak (olykor túlságosan is), nem játsszák meg magukat egy pillanatra sem (nem is tudnák), hanem saját magukat adják végig. Ami nekem mondjuk nem mindig jött át teljesen - főleg Drew esetében -, de legalább önmaguk voltak.

Igazából akár meg is lepődhettem volna néha a szereplők viselkedésén, de most komolyan, az előző részeket ismerve mégis mit vártam? Pontosan azt kaptam, ami annyira jellemző rájuk, az írónő egyáltalán nem hazudtolta meg őket, nem vett vissza belőlük, hanem ugyanolyan bolond gondolatokat olvashatunk a könyvben, ami már korábban is jellemző volt náluk.

Jennyt mos jobban megkedveltem, mint a korábbi részekben, teljesen együtt éreztem vele. Drew-t néha jól fejbe kólintottam volna, amiért nem vette észre a felesége a problémáit, és hogy nem esett le neki, hogy a nőnek segítségre van szüksége. Sokáig még mindig az a nagy gyerek volt, akit megismerhettünk annak idején, de szerencsére végül mutatott egy kis fejlődést. Arra számítottam, és nagyon örültem, hogy a korábbi szereplők is visszatértek. Claire, Carter és Liz és Jim nélkül nem működött volna ilyen jól a sztori, még több vicces szituáció kerekedett ki a jelenlétüknek hála.

Aki szerette a korábbi részeket, annak mindenképpen ajánlom a befejező kötetet, mivel nagyon hasonló a stílusa. Amire számítani lehet, sok nevetés, kínos és vicces szituációk és persze néhány 18-as karikás jelenet. Még ha néha kicsit túlzásnak is éreztem egy-két dolgot, ebben a sorozatban három nem mindennapi páros mutatta meg a szülőség fárasztó, mindennapos küzdelmét, miközben próbáltak önmaguk maradni, megőrizni a korábbi szenvedélyt a kapcsolatukban, és mindezt tették rendkívül nyers őszinteséggel, humorral, és ami a legfontosabb, mindig számíthattak egymásra, egymáson és egymással nevetve, nem vesztették el a barátságukat sem.

Értékelés: 5/3,5

NYEREMÉNYJÁTÉK

Drew és Jenny házassága nehéz időszakon megy keresztül, de nem ők az elsők, akikkel ez megtörténik. Játékunkban olyan párosokat nevezünk meg, akiknek kapcsolatuk, házasságuk szintén zűrös, vagy válságban volt, a ti feladatotok pedig az, hogy a rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a könyv címét és szerzőjének nevét, melyben ezek a párosok szerepeltek.

Richard és Sadie Turner

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




További állomások
06. 03 - Könyvvilág
06. 05 - Betonka szerint a világ…
06. 07 - Bibliotheca Fummie
06. 09 - Dreamworld
06. 11 - Kristina Blogja




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése