„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2017. november 15., szerda

L. A. Casey: Gyere ​haza!


Újabb szerző mutatkozik be a Könyvmolyképző Kiadó Rubin Pöttyös sorozatában, L. A. Casey. Természetesen a Blogturné Klub tagjai sem maradhatnak ki a jóból, november 11-től öt állomásos turnéra indulunk az új new adult kötettel, aminek a címe Gyere haza!
Ismerd meg velünk Lane és Kale hosszú évekre visszanyúló történetét, és ha ügyes vagy, a könyv három példányának egyike is a tiéd lehet.

KÖNYV ADATAI
Kiadó: Könyvmolyképző
Megjelenés: 2017. november 10.
Eredeti megjelenés: 2016
Oldalszám: 360
Fordító: Guti Eszter
ISBN: 9789634571698

Ő volt a legjobb barátom, a legkedvesebb pótbátyám és a legjobb védelmezőm. Ő volt a legjobb, és az enyém volt.
Lane retteg a hazatéréstől. Szeretett nagybátyja, Harry váratlanul meghalt, de Lane-nek meg kell küzdenie egy régi démonával is. Kale Hunttal gyermekkoruk óta a legjobb barátok, ám ez a kapcsolat sosem volt egyszerű. Lane miatta hagyta ott a családját és költözött New Yorkba. Fájt látnia, hogy Kale valaki mással boldog, másba szerelmes. Fájt, méghozzá iszonyúan. Tehát fogta a sátorfáját és mindent hátrahagyva új életet kezdett, teljesen elvágva magát a múltjától. Ám most, hogy visszatér, a régi érzések is előtörnek, mintha egy nap sem telt volna el a távozása óta. Az érzelmek mindent elborítanak, a tragédia pedig összehozza az embereket. Vajon Lane képes lesz-e megküzdeni a múltjával, a családjával, a veszteségekkel?

Idén ősszel már sok new adult könyvet olvastam/olvasok a Könyvmolyképző Kiadótól, ezt persze nem panaszkodásként mondom, mert nagyon sok gyöngyszem is volt közöttük, és legalább van összehasonlítási alapom is a műfajban. A Gyere haza! sem egy rossz történet, sőt amikor olvastam, teljesen lekötötte minden figyelmemet, azonban tökéletes mégsem volt.
A történetünk főszereplője Lane, aki 6 éve költözött el családjától New Yorkba, azóta minden kapcsolatot megszakított velük, egyedül Harry bácsikájával maradtak nagyon jóban. Azonban miután kiderül, hogy nagybátyja meghal, Lane-nek szembe kell néznie a múltjával, azaz haza kell térnie a temetésre, és találkoznia családjával és régi szerelmével Kale-lel. Ez a feladat nem könnyű neki, egyrészt természetesen Harry miatt, a másik ok pedig Kale, akit azóta sem tudott elfelejteni. Lane története két szálon fut, a jelen mellett megismerjük a múltat is, az okokat, amiért Lane úgy döntött csapot-papot hátrahagyva elmenekül az országból. Tetszett, hogy a múlt eseményein sokkal nagyobb hangsúly volt, hiszen habár sok fontos dolgot megtudunk a jelen soriban, ezek a fejezetek igazából néhány napot ölelnek fel, míg a múlt hosszú-hosszú éveket. Az ember - valljuk be - olyan gondolattal állni neki egy ilyen történetnek, hogy nagyon súlyos indoknak kell lennie a háttérben, ha valaki, nemcsak az otthonát, de a családját is elhagyja, egy kis ördögöcske az agyunk mélyén azt súgja, hogy nagyobb oknak, mint egy be nem teljesült szerelem. Nos, L. A. Casey bebizonyította, hogy így van! A főszereplő, Lane valóban sok tragédiát átélt fiatalon, maga Kale is – habár persz e sokszor akaratlanul – sokat bántotta őt, de nemcsak erről van szó, a lány legjobb barátnője tragédiáját is meg kellett élnie, ami már túl sok volt neki.


Kevés olyan szerelmi szállal találkoztam már, mint amilyet Lane és Kale esetében olvastam – talán azért, mert igazából nem is kaptunk belőle sokat. Persze amikor a jelenben járunk, egyértelműen megvan a feszültség a főszereplők között, a múltban azonban – ahol sokkal többet időzünk –, inkább csak hánykódás az egész. Oké, az érzés megvan, amit főként Lane fejéből ismerünk meg, ugyanis Kale eléggé kétértelmű jeleket küld a lány felé. Egyrészt már kiskorúk óta színen van egy harmadik fél Drew személyében, aki valahogy soha nem akar eltűnni Kale életéből. Másrészt pedig igazából semmi nem történik köztük – egy alkalmat kivéve! – az évek alatt, ami szintén elszomorító Lane, és persze az olvasó számára. Kale tehát tipikusan az a főhős, akinél nem elég szexi külső, mert közben elég lagymatag, ráadásul az indok, hogy kishúgaként tekint Lenre-re, nagyon elcsépelt – ez számomra nem egy igazi konfliktus alap, főleg ennyi éven át. Szóval igen, én teljesen megértettem Lane-t, amikor már túl fájdalmassá vált neki az egész, és bármennyire erő is volt – hagyta az egészet kicsúszni a kezei közül.
Azt azért hozzátenném, hogy a Kale-lel történteknek még nem kellett volna elég indoknak lennie arra, hogy mindent otthagyjon, a legjobb barátnője elvesztése, na az már igen. Habár azért durva, hogy egyáltalán nem beszélt senkivel – Harryn kívül - a családjából. Főleg mivel én néhány oldal után már a szívembe is zártam a lány családját. Leginkább a bátyjait, akik örök védelmezői és barátai voltak Lane-nek. Na és persze a harcias és szókimondó nagyiját is, na jó, igazából a család minden tagját nagyon megkedveltem. A beszólogatásokat, az ugratásokat, ahogy átsegítették egymást a problémákon. És ha csak a múlt felidézésén keresztül is, de Harryt is nagyon megszerettem, aki egyértelműen rajongott a bájos, cserfes és igencsak kemény unokahúgáért – fájt olvasni, hogy a halála kellett hozzá, hogy újra összeálljon a család. Emiatt a könyv címe is nagyon ütős választás szerintem: Until Harry
"Ő volt a legjobb barátom, a legkedvesebb pótbátyám és a legjobb védelmezőm. Ő volt a legjobb, és az enyém volt."
Végeredményben azt mondanám, hogy jó történet volt, habár Lane és Kale kapcsolatát kissé nyomasztó volt olvasni sokszor. És be kell vallanom, azt a katarzisszerű érzést sem hozta meg számomra, amit vártam tőle, annak ellenére, hogy szegény Lane-t, és ha már itt tartunk Kale-t sem kímélte a sors. Mégsem volt meg számomra az a teljes szívfacsaró érzés, sokszor fájt, igen, és sajnáltam is őket, de nem tudtam teljesen átszellemülni. Így utólag visszagondolva – pár héttel az olvasás után – nem hagyott bennem mély nyomokat. Talán ha nem olvastam volna ilyen sokat a new adult műfajban mostanság, akkor jobban tudtam volna értékelni. Ennek ellenére azt elismerem, hogy a stílusa gördülékeny, leköti az olvasó figyelmét, az ember várja már a boldog véget a sok szenvedés után. Lane és Kale, és Lane és a családja is megérdemli. Ó, és a borító nagyon jó választása volt szerintem, pont így képzeltem el Kale Huntot!

Értékelés: 5/4

NYEREMÉNYJÁTÉK
Mostani játékunk a második esélyekről szól. Lane és Kale, a Gyere haza! főszereplői elsőre elmulasztották az esélyt a közös boldogságra, de most kaptak egy újabb esélyt, amit vagy megragadnak vagy nem. Mindenesetre a játékunkban ugyanilyen párosokat találsz minden állomáson. Olyanok new adult főhősökét, akiknek elsőre valamiért nem jött össze, de a sors újabb esélyt adott nekik.
Mi mondjuk a páros nevét, tőled pedig a könyv címét várjuk. Természetesen angolul és magyarul is elfogadjuk a címeket. Ha megvannak a címek, nincs más dolgod, mint beírni őket a Rafflecopter doboz megfelelő soraiba.
Ha ügyes vagy, megnyerheted a regény három példányának egyikét.

Daniel és Six

Figyelem! A beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.




További állomások
11.13. - Sorok között
11.15. - Könyvvilág
11.17. - Dreamworld
11.19. - CBooks

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése