„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/


Ki vagyok én?

Sziasztok. Már lassan másfél éve, hogy elkezdtem a blogomat, ennyi idő elteltével úgy gondoltam, itt az ideje, hogy egy kicsit jobban megismerjetek, hogy megtudjátok,  ki az a lány, aki a laptopja előtt lelkesen pötyögi a bejegyzéseit. 


A blogomat tavaly nyáron, 22 évesen kezdtem el. 

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy gyerekkorom óta szeretek olvasni. Persze az életem során voltak könyvek, amiket nagyon szerettem, de nem volt rám jellemző, hogy sokat olvastam volna. Néhány éve mégis megváltozott valami bennem, és körülöttem, mondhatnám, hogy felkapcsolódott a fejemben egy lámpa, és azóta rendületlenül olvasok. Már nem tudnék elképzelni egy olyan  napot, amikor nem veszek elő egy könyvet, ha másért nem is, hogy egy kicsit elmélkedjek róla.

Aztán ahogy egyre több könyvet fejeztem be, úgy érett bennem a gondolat, hogy beszélni akarok róluk. Mivel azonban a környezetemben nem igazán találtam senkit, akivel megvitathattam volna az érzéseimet, úgy döntöttem, hogy belekezdek a blogomba, amit azóta is dédelgetek. Az értékelések mellett mindig igyekszem napra kész információkkal szolgálni könyves hírekről, megjelenésekről egyaránt. Mivel nagyon sok munka van a blog szerkesztésével, remek érzés tud lenni egy-egy pozitív visszajelzés, de főként az, amikor valaki azt írja, hogy az én véleményem sarkallta arra, hogy elolvasson egy adott könyvet. Ráadásul önmagam történetén kiindulva úgy gondolom, hogy sohasem késő elkezdeni és megszeretni az olvasást, és  egy könyves blog is egy remek eszköz lehet erre a célra. 


A blogolásnak köszönhetően rengeteg hasonló érdeklődésű emberrel, és bloggerrel ismerkedhettem meg, aminek nagyon örülök. Jelenleg az egyetlen bloggerekből álló ,,kör", aminek már egy éve mondhatni alapítótagja vagyok (Katica, a Könyv Extrák blogerrje hozta az alapötletet), a Kis Könyves Bloggerek. Szervezünk közös tageket, projekteket, tanácsokat adunk egymásnak, vagy egyszerűen csak kitárgyalunk egy-egy könyvet, de mindig van miről beszélni.  
A könyvek terén nem vagyok túl válogatós, a fantasy műfajtól kezdve, a disztópiákon keresztül, a manapság nagyon kedvelt new adult műfajig sokfélét elolvasok, de komolyabb témájú, akár szépirodalmi műveket is szívesen veszek a kezembe. A romantikus lelkemnek köszönhetően szeretem, ha vannak efféle elemek is az adott történetben.

Amikor éppen nem olvasok vagy blogolok, akkor a nagybetűs élet küszöbén álló 24 éves lányként élem az életem, aki még főiskolára jár, de már belecsöppent a munka világába is. Levelező tagozaton turizmus és vendéglátást tanulok, még egy évem van hátra a diplomáig.

E-mail címem: beatrix.0823@gmail.com

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszett a cikk és a blogodat is nagyon szeretem :) És! Én is turisztikát szeretnék tanulni!! :DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia. Nagyon örülök, hogy tetszett :) A turizmussal most épp hadilábon állok, de igyekszem most már befejezni :D Neked sok sikert hozzá! ;)

      Törlés