„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2018. október 30., kedd

Sally Thorne: Gyűlölök ​és szeretek


A Könyvmolyképző Kiadó őszi megjelenéseivel érkezik Sally Throne Gyűlölök és szeretek című könyve. A történetben két ellenséges kiadó összeolvadása miatt egy irodában dolgozó páros különös játékokkal teli mindennapjait ismerhetjük meg. Lucy és Josh a két ellentétes oldalon állnak, más értékeket képviselnek, és természetesen szívből gyűlölik egymást. Vagy mégsem? Nos, ha követitek a turnét, talán ez is kiderül, de annyit előre mindenképp leszögezhetünk, hogy a gyűlöletet bizony nem sok választja el a szerelemtől. Tartsatok velünk!

Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2018. október 23.
Eredeti megjelenés: 2016


Nemezis (fn)
a) Ellenfél, rivális, akit képtelenség legyőzni
b) Valakinek a veszte
c) Joshua Templeman
Lucy Hutton és Joshua Templeman ki nem állhatják egymást. Nem csupán ellenszenvesek egymásnak. Nem épp hogy csak megtűrik egymást. Hanem gyűlölik a másikat. Az sem okoz nekik problémát, hogy ki is mutassák az érzéseiket egy sor rituális, passzív-agresszív játékon keresztül az irodában, ahol egy kiadó társigazgatóinak asszisztenseiként egymással szemben ülve dolgoznak. Lucy nem érti Joshua karót nyelt, ideges, aggályoskodó hozzáállását a munkához. Joshua pedig egyértelműen nem tudja hova tenni Lucy hóbortos ruháit, különcségét és túlzott derűlátását.
Most ugyanazért az előléptetésért versenyeznek, és elszánt küzdelmüket immár semmi sem fékezheti meg. Lucy nem hajlandó meghátrálni, annak ellenére sem, hogy legújabb játékuknak álmai munkája lehet az ára…
Ám pont amikor a köztük lévő feszültség a tetőpontjához közeledik, Lucy rájön, hogy talán nem is utálja a férfit. És talán a férfi sem utálja őt.
Vagy lehet, hogy ez is csak egy újabb játék?
Ismerd meg izgalmas szabályait!
„Tiszta szívből ajánlom.” – Susan Elizabeth Phillips, New York Times bestseller szerző


Azon kívül, hogy egy gyűlöletből szerelemmé változott romantikus sztorit ígért a fülszöveg (ami a gyengéim közé tartozik), amellett sem tudtam elmenni, hogy a főszereplők egy könyvkiadónál dolgoznak. Szerintem nagyon sok könyvszerető ember álma, hogy egy kiadónál dolgozhasson (én is sokszor elmerengek rajta), vagy legalább közelebbről megismerhesse a folyamatot, a belső infókat, hogy miképpen születik egy könyv. A mi bájos Lucynknak is ez volt az álma, hiszen egy igazi könyvmolyról van szó, aki persze így rögtön be is lopta magát a szívembe.

Lucy és Josh tehát a Bexley&Gamin Könyvkiadónál dolgoznak, mindketten a társigazgatók asszisztensei. A Bexley&Gamin régen két külön cég volt, csak miután a csőd veszélye fenyegette a kiadókat, összeolvadtak, megtartva mindkét igazgatót, és ezáltal mindkét asszisztenst. A könyv elején egy átlagosnak mondható napon találja magát az olvasó, ahol Lucy és Josh egymással szemben ülve dolgoznak, Farkasszem és egyéb játékokat játszva, a feszültség szinte tapintható körülöttük. Mivel a narrátorunk csupán Lucy kissé drámai gondolatai, és Josh eléggé kiismerhetetlen figura, az elején valóban igazán ellenséges a hangulat, és tényleg úgy tűnik, hogy a szereplőink ki nem állhatják egymást. Aztán ahogy haladunk előre a sztoriban, villámcsapásként ér a felismerés, hogy Josh igazából egyáltalán nem utálja a lányt, sőt egyenesen odavan érte, csak amíg nem kerültek olyan szituációba, ahol jobban megismernék egymást, ez az egész nem derül ki Lucy számára. Közben pedig itt van az a bizonyos előléptetés is, amire mindketten pályáznak, és ami még nehezebbé teszi Lucy számára, hogy elhiggye, a férfi valóban érdeklődik iránta.

Szóval az alapszituáció, hogy utálják egymást, azonban egy liftben elcsattant csók után a hangulat megváltozik közöttük, megtelik szexuális feszültséggel, ami azonban még több kétséget ébreszt Lucyban, mivel képtelen bízni a férfiban. Pedig vágyik rá, ó nagyon is, és ezt a vágyódást végigkövethetjük a könyv szinte háromnegyedén, ami rettenetesen vicces és kínos szituációkba sodorja a lányt. És itt meg kell jegyezzem, hogy az írónő stílusa valami elképesztően egyedi, ami talán az első pár oldalon lehet szokatlan, de utána már annyira magával ragad, hogy képtelenség nem szeretni. Valahogy sikerül megtalálnia az egyensúlyt a romantika, a humor, az erotika és némi dráma között, úgy hogy igazán élvezhető és szórakoztató legyen az olvasó számára. Egyébként az erotikus címke ne ijesszen meg senkit, egyáltalán nem sok, és teljesen igényesen vannak megírva ezek a jelenetek.

Természetesen a szereplők is hozzájárulnak a könyv sikeréhez, Lucy karakterét egyenesen imádtam, és persze nem csak azért, mert egy könyvmolyról van szó. Szeretem a különc karaktereket, és Lucy egyértelműen az. Egy eperfarmon nevelkedett a cukin lelkes szüleivel, retró ruhákban jár, Hupikék törpikék figurákat gyűjt, imád enni, emellett elképesztően vicces gondolatai vannak, amiket sokszor ki is mond (még ha nem is kellene), szóval egy igazi egyéniség. Josht ugyebár csak Lucy szemüvegén keresztül látjuk, ezért először nem sokat tudunk meg a valódi természetéről, de abban egy pillanatig sem kételkedtem, hogy egy pozitív karakter. Persze aztán Lucy is megismeri a gyengéd, a gondoskodó, a humoros oldalát, és ráébred, hogy sokkal összetettebb személyiség, mint ahogyan elsőre gondolta.    

Ebben a könyvben nincsenek hatalmas fordulatok, drámai konfliktusok, hanem az apró mozzanatok, amikből összeáll a történet, teszik teljesen szerethetővé: a paintball, a beteg éjszaka, az esküvő, a hétköznapok az irodában, vagy éppen a különböző játékok, amiket először egymás bosszantására, majd megismerésére találtak ki. Éppen ezért kerüli a kiszámíthatóságot, oké persze, a vége egyértelmű, de az hogy miképpen jutunk el odáig, mi lesz Lucy következő akciója, és hogy reagál erre Josh, nos ezek mindig újdonságként hatottak.

Engem az írónő megvett kilóra, teljesen beszippantott a történet, nem tudok mást adni rá, mint öt pontot. Talán egyetlen pici dolog zavart, hogy Lucy túl sokszor mélázott Josh tökéletes testén, mintha beakadt volna nála a lemez. Ezt leszámítva nagyon tetszett, szerintem a legjobbkor talált meg a könyv, hiszen szórakoztatott, kikapcsolt, megnevettetett, levett a lábamról. Ha még jön könyv az írónőtől a jövőben, biztosan olvasni fogok tőle, mert nagyon tetszik a stílusa, teljesen feldobja a sztorit. Ha kikapcsolódásra, romantikára, humorra vágysz, akkor Gyűlölök ​és szeretek a te asztalod, én fenntartások nélkül ajánlom!

Értékelés: 5/5


NYEREMÉNYJÁTÉK
A könyv főszereplői egy könyvkiadóban dolgoznak, így a játék során is hasonló vizekre evezünk. Minden állomáson egy olyan könyv fülszövegrészletét találjátok, amelynek valamelyik szereplője szintén kiadóban dolgozik. A dolgotok mindössze annyi, hogy beírjátok a rafflecopter doboz megfelelő sorába a könyv szerzőjét és címét.


Egyik alkalommal bekapcsolódik egy szakmai vitába, amikor is felfigyel rá a kiadó fiatal tulajdonosa. A férfi meghívja vacsorára Judyt, majd egyre többet találkoznak, és mély vonzalom alakul ki közöttük…

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



További állomások



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése