„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2018. május 22., kedd

Sabrina Jeffries: Botrányos ​bajkeverők


A General Press Kiadó újabb klasszikus romantikus történettel lepte meg a műfaj kedvelőit. Sabrina Jeffries Botrányos bajkeverők című könyvéből megtudhatjátok miről szól a legújabb kaland a Manton Nyomozóirodában, a Blogturné Klub hat bloggerét követve pedig megnyerhetitek a könyv egy példányát.

Könyv adatai
Kiadó: General Press Kiadó
Megjelenés: 2018. május 17.
Eredeti megjelenés: 2014
Oldalszám: 288
Fordító: Ligeti Lujza
ISBN: 9789634521389





Victor Cale élete gyökeres fordulatot vesz, amikor kiderül, hogy rokonságban áll Lyons hercegével. A férfi hiába próbál beilleszkedni a londoni társaságba, egyre jobban unatkozik a nagy tétlenségben. Így hát örömmel veszi, amikor a Manton Nyomozóiroda megbízásából Edinburghba utazhat, hogy egy gazdag báró leendő menyasszonya után nyomozzon.
Mindez egyszerű feladatnak tűnik, amíg a rejtélyes nőről ki nem derül, hogy valójában Victor felesége, aki tíz évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt, miután elkészítette a holland királyi ékszerek másolatát, és a tettestársaival ellopta az eredetiket. A férfi azóta sem tudott túljutni ezen az áruláson, és most kapva kap az alkalmon, hogy végre bosszút álljon. A felesége azonban többé már nem az a szelíd, jámbor lány, akinek egykor látta, ráadásul váltig állítja, hogy Victor hagyta el őt, és a férfi tulajdonította el a gyémántokat. Miközben a két fiatal megpróbálja összeilleszteni a múlt darabkáit, a szunnyadó szenvedély újra feléled köztük.
Vajon sikerül megbízniuk egymásban annyira, hogy kézre kerítsék a valódi tetteseket úgy, hogy nekik közben nem esik bántódásuk? És megadatik számukra a lehetőség, hogy együtt új életet kezdjenek?


A Botrányos bajkeverők a második könyvem volt Sabrina Jeffriestől, és nem, nem A herceg emberei sorozat kezdő része volt az első, hanem még 2016-ban a Karácsonyi csoda. Igazából fogalmam sincs, hogy a Mire vágyik a herceg? kötetet miért nem olvastam el annak idején, de most már belátom, hogy nagy hiba volt, mert a folytatás alapján csupa pozitív dolgot állapítottam meg az írónőről. Aki olvassa a blogomat, tudja, hogy a történelmi romantikus műfaj különleges helyet foglal el a szívemben, ezért elég gyakran vissza-visszatérek hozzájuk, hogy még többet felfedezzek belőlük. Ezzel a könyvével pedig Jeffries engem megvett kilóra, azt mindenképpen állíthatom, hogy be fogom szerezni a sorozat első részét is (talán könyvhéten).

Az előszóban megismerjük azokat a miérteket, amire a figyelemfelkeltő fülszöveg is kitér: hogy lehet az, hogy a házas Isabella és Victor 10 év utáni találkozásuk alkalmával mindketten a másikat vádolja a holland királyi ékszerek lopásával. Tíz éve, Amszterdamban, a lopás éjszakáján történt ugyanis, hogy Isabella nagyravágyó nővére és annak férje tőrbe csalta őket, Victort és Isabellát is átverték, és elválasztották egymástól. A történet fő szála körülbelül tíz évvel ezután játszódik: Isának sikerült annak idején elszöknie bűnöző családtagjaitól, és Edinburghba kezd új életet lányával - akinek a létezéséről Victor mit sem sejt -, új nevet vesz fel, hogy senki ne ismerje fel, hiszen habár ő nem akart semmi rosszat, mégis a testvérei képesek lennének megvádolni őt bűnrészeséggel. A nő - és ha már itt tartunk Victor is - abban a tudatban éli le ezeket az éveket, hogy a másik kijátszotta, elhagyta őt, és már nem is gondolta volna, hogy keresi őt. Victor pedig miután kiderül, hogy Lyons hercegének rég elveszett kuzinja (ez, mivel nem olvastam, gondolom valahol az első részben derül ki, ugyanis az a kötet a hercegről szól), beveszik őt is a Manton Nyomozók közé, így már megvan hozzá a reménye, hogy megtalálja, és valljuk be, bosszút álljon a feleségén.


Persze az azért elég nagy véletlen egybeesés, hogy pont egy olyan ügyet kap elsőként, amihez Isabellának is köze van, de ezen én, úgy döntöttem, hogy átsiklok. Szóval a férfi Edinburghba utazik, hogy megnézze magának, ki az a titokzatos nő, aki anyja állítása szerint Rupert Lochlaw bárót el akarja csábítani. A nő persze nem más, mint Isabella (vagyis álnevén Sophie), de természetesen senki nem akar elcsábítani senkit, a nő mindössze jó barátságban van Ruperttel. Egy ilyen kezdés után én már rettentően vártam, hogy milyen lesz a nagy találkozás ennyi idő, és felgyülemlett harag után. És az igazság az, hogy Jeffries nem okozott csalódást. Victor és Isabelle között folyamatosan izzott a levegő, találkozásaik tele voltak feszült (olykor haragból, de legtöbbször inkább szexuális) pillanatokkal, imádtam a közös jeleneteiket. Természetesen előbb-utóbb ráeszmélnek, hogy miféle hazugságok áldozatai lettek, de ehhez el kell telnie azért jó sok időnek.

A könyvben mindkét szereplő hatalmas karakterfejlődésen megy keresztül. A tíz évvel ezelőtti Isabella egy félénk lány volt, aki el sem tudta képzelni, hogy a jóképű és kedves Victor miért pont ő akarja. Victor is még nagyon fiatal volt, és a pénz sem vette fel akkoriban, így ő meg attól félt, hogy a lánynak nem tud mindent megadni, a férfiúi büszkesége erősebb volt. És pontosan ezeket a bizonytalanságokat tudta kihasználni akkor Isa testvére és férje. A jelenben már mindketten sokat változtak, erősebbek, határozottabbak lettek, hiszen maguknak egyedül kellett talpra állniuk, viszont az egymás iránti bizalmuk még sokáig gyenge lábakon áll, ennek erősítésére helyezi a hangsúlyt végig az írónő.


A sorozat részei

Aminek kifejezetten örültem, hogy miután Victor és Isabella ennyi idő után újra egymásra találtak, ezután már nem fordultak egymás ellen. Lett volna rá esélyük, de szerencsére az írónő nem élt ezzel, inkább együtt vették fel a kesztyűt a házasok: persze nem volt egyszerű, és a bizalom is olykor megingott kettejük között, de valahogy mégis együtt maradtak, közösen küzdöttek a családjuk jövőjéért.

Nekem tehát nagyon tetszett a könyv, úgy éreztem, hogy minden megvolt benne, ami a jó történelmi romantikusnak kell: először is egy szuper egyedi alaptörténet, szimpatikus főszereplők, rengetek romantika, néhány buja jelenet, egy kis ármánykodás, és persze a merev szabályok, amiket a szereplők nem félnek megszegni. Érzéseim (és persze a moly) szerint a következő rész Tristanról és Lady Zoéról fog szólni, akik már ebben a kötetben is találkoztak, és természetesen kellőképpen unszimpatikusak egymásnak.. Alig várom! Annak a megjelenéséig pedig bepótolom az elmaradt első rész olvasását!

Értékelés: 5/5

NYEREMÉNYJÁTÉK

Ékszerek, tolvajok, hamisítók, nyomozók. Ezzel találkozhattunk a legfrissebb Sabrina Jeffries könyvben, ezért a játékunk is erről fog szólni. A ti dolgotok csupán annyi, hogy a turné minden állomásán a rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a helyes válaszokat és máris versenybe szállhattok a nyereményért

Kitől származik a mondás, ami szerint: “A gyémánt a nő legjobb barátja”?

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




További állomások
05. 18 - Kristina blogja
05. 20 - Angelika blogja
05. 22 - Könyvvilág
05. 24 - Olvasónapló
05. 26 - Dreamworld




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése