„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2017. november 7., kedd

Erin Watt: Megtört ​herceg


Folytatódik Ella és a Royalok magával ragadó története! Még nem is volt időnk feldolgozni a Papír hercegnő függővégét, máris bombaként robban az életünkbe a Megtört herceg - természetesen a Könyvmolyképző Kiadótól. Ha szeretnétek megismerni a történet folytatását, ezúttal Reed szemszögéből is, és megnyerni a könyvet, tartsatok a blogturné 8 bloggerével!


KÖNYV ADATAI
Kiadó: Könyvmolyképző
Megjelenés: 2017. november 7.
Eredeti megjelenés:
Oldalszám:
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789634572466
Megrendelés: https://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/erin-watt-a-royal-csalad-2-broken-prince-osszetort-herceg-7779

Kikötőben vívott ökölharctól kezdve az iskolai bunyóig: életek omlanak össze a csillogó-villogó palotában, miközben egy srác próbálja menteni a bőrét. 
Reed Royalnak mindene megvan: vonzó külső, befolyásos család, sok pénz. Az elit gimiben sorban állnak a lányok, hogy vele lehessenek. Ő viszont magasról tesz mindenkire, mert csak a családja érdekli – amíg Ella Harper be nem sétál az életébe. 

Izzó gyűlölettel indul a kapcsolatuk, mert azt akarja, hogy az apja új nevelt lánya szenvedjen. De aztán minden átfordul valami egész másba. Közel akarja tudni magához Ellát. Biztonságban. Egy ostoba hiba miatt azonban Ella elmenekül a karjaiból, így káosz köszönt a Royal-palotára. Reed azon kapja magát, hogy összeomlik az egész világa. 

Ella már nem kíváncsi rá. Azt mondja, hogy csak tönkretennék egymást. 
Talán igaza van.



Mielőtt elkezdeném a Megtört herceg értékelését, három dologra hívnám fel a figyelmet!

EGY: A Papír hercegnőre nézve, szpoileres lehet a bejegyzés.
KETTŐ: Még mindig eléggé furcsa számomra, hogy Erin Watt nem egy személy, hanem két író, ezért előfordul a bejegyzésben, hogy egyes- vagy éppen többesszámban utalok rá/rájuk. Ezért előre is bocsi.
HÁROM: A Royal fiúk tönkretesznek. A kicsapongó érzelmekért ismét bocsi.
A Könyvmolyképző Kiadó igencsak a kedvünkben járt a Royal család sorozat első két részének megjelenését illetően. Még két hónap sem telt el a Papír hercegnő elsöprő megjelenése óta, és már meg is érkezett (pont ma) a Megtört herceg! Ennek természetesen nagyon örülök, hiszen kevés olyan függővégen akadtam ki annyira, mint a Papír hercegnőé, és rettenetesen kíváncsi voltam arra, hogy mégis hogyan fogja ezt megoldani az írópáros.
Nos, ahogy mondtam is, nagyon lelkesen álltam neki a második résznek, tudni akartam, hogy hogyan fogják megmagyarázni Reed viselkedését, amire első ránézésre (se másodikra, se harmadikra) nincs hihető indok. És őszinte leszek, egy gigantikus szemforgatással vettem tudomásul azt, ahogy bebizonyították, mégiscsak van. Persze nem fogok én itten szpoilerezni, minden olvasónak meg kell élnie ezt a bizonyos döbbenetes részt, ami miatt Reed, hogy úgy mondjam teljesen lefagyott, és hagyta kisétálni Ellát a Royal család életéből. Azt azért elárulhatom, azért volt a szemforgatás a részemről, mert egy hatalmas klisével hozakodott elő Erin Watt, amiért nagyon mérges voltam. Nem mondom, sikerült egy kicsit megingatna, de azért csak-csak folytattam tovább, hiszen olyan sorozat ez, amit ha egyszer elkezdesz, képtelen vagy letenni, már csak azért se.. Szóval a történet folytatódik, csak most egy kicsi pluszt is kaptunk, hiszen az írók úgy döntöttek, hogy betekintést engednek Reed gondolataiba is. És milyen jól tették ezt, két szempontból is: egyrészt már az legelején megismerjük az előző rész végi viselkedésének okát, így minden női szív megnyugodhat, és újra szerelembe eshet, másrészt ugyanebből az okból végre beleláthatunk Reed Royal fejébe! Azzal talán nem árulok el nagy titkot, hogy Ella előbb-utóbb visszatér a Royalék életébe, azonban még sokat kell dolgoznia neki is, és a fiúknak is azért, hogy boldogok legyenek!
A Papír hercegnőről szóló értékelésemben utaltam arra, hogy úgy érzem, az még csak egy bevezetője az egész sorozatnak, hiszen nagyon sok kérdésre és rejtélyre nem kaptunk meg a választ. Nos, egyértelműen igazam volt, hiszen – habár még most is akadnak fehér foltok – a folytatásban sok mocskosabbnál mocskosabb titokra fény derül – néhol még mindig magyarázat nélkül. Komolyan mondom, ha valaki az első részt szappanoperának érezte, akkor most nem tudom mit fog szólni, de az biztos, hogy a drámai hangulat itt is a tetőfokára hág, főleg a legvégén, ahol ismét egy óriási, ráadásul dupla függővéget kapunk! Grrr!


És, hogy miért működik mégis a sorozat? Nem tudnám pontosan megfejteni a titkát, de az biztos, hogy valami elképesztő függőséget okoz, az ember lányának muszáj tudnia, hogy mi lesz a következő lapon, bekezdésben, mondatban, mert akárhányszor ér minket meglepetés, vagy akárhányszor hozakodnak elő klisékkel az írók, mégis tudják még tovább fokozni! Szó szerint olyan, mint egy drog, a szívünk gyorsabban dobog, felpezsdíti a vérünket, felgyorsítja a pulzust, és tágra nyílt szemekkel várjuk a következő lépést vagy fordulatot!
Minden nehézség és dráma ellenére, én úgy érzem a könyv elolvasása után, hogy Reednek és Ellának van remény a közös jövőre. Persze nem azt mondom, hogy nem kaptunk elég sok nyitott kaput arra a lehetőségre, hogy a befejező kötetben minden a feje tetejére álljon, de mégis úgy éreztem, hogy a szereplőpárosunk sokat fejlődött e rész során. Most már nem csak a nyes szenvedély és nyálcsorgatás megy, hanem valódi bizalom és szeretet alakult ki köztük, és végre a titkok is megszűnni látszódtak kettejük között. Az első részben egymással, majd egymásért, most viszont úgy éreztem, hogy együtt harcoltak a világ ellen. És ez tetszett, nagyon tetszett.
A könyv tehát ismét hozta a pörgős, feszültséggel teli hangulatot, amit már az első kötetnél is érezhettünk. A szereplők, ahogy írtam is, fejlődtek e rész során, és most, hogy már a fejébe láthattam, Reedet is sokkal jobban megkedveltem. És ha már fejlődés, nem maradhat ki, hogy Callum is nőtt a szemembe a történet vége fele, végre megmutatta, hogy ő nem egy bábu, akit rángatni lehet, hanem egy vérbeli harcos Royal. A kedvenc Royalom azonban még mindig Easton, talán azért mert őbenne van a legtöbb sebezhetőség, érzékenység, ami megmozdítja a lányos énemet. A harmadik rész megjelenése mellett, már alig várom, hogy az ő történetét is olvashassam!

Értékelés: 5/5

NYEREMÉNYJÁTÉK

A mostani nyereményjátékunkban tesztelni fogjuk, hogy mennyire emlékeztek az első részre. Idézeteket fogtok találni minden blogon, amit valamelyik szereplő mondott, a dolgotok pedig természetesen az, hogy megfejtsétek, kitől származik. Ezután már csak be kell írnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába a nevet, és már esélyesek is vagytok a könyv megnyerésére.


"Figyelj, én bírlak. Nem hittem volna, de bírlak. És mivel bírlak, ezért muszáj figyelmeztetnem téged, hogy mi Royalok eléggé el vagyunk cseszve. Jók vagyunk az ágyban, de azon kívül…? Mint valami hurrikán."

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



További állomások
11.05. - Sorok között
11.07. - Könyvvilág
11.09. - Kelly&Lupi olvas
11.11. - Angelika blogja
11.13. - Dreamworld
11.15. - Insane Life
11.17. - CBooks
11.19. - Deszy könyvajánlója


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése