„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2017. október 27., péntek

Jennifer L. Armentrout: White ​Hot Kiss – Perzselő csók


A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából jelenik meg Jennifer L. Armentrout legújabb sorozata a Komor elemek első része, a Perzselő csók. Layla félig démon, félig vízköpő, de igazából csak normális életet szeretne élni. Mindez álom számára, főleg amikor élete még jobban felkavarodik Zayne-nel és Rothtal.
Ha kíváncsiak vagytok a hamarosan megjelenő Perzselő csókra, gyertek és tartsatok velünk az öt állomásos turnén és ismerjétek meg jobban Laylát, Zayne-t és Rothot.

KÖNYV ADATAI
Kiadó: Könyvmolyképző
Megjelenés: 2017. október 31.
Eredeti megjelenés: 2014
Oldalszám: 480
Fordító: Komáromy Zsófia
ISBN: 9789634570226

Az ​első csók az utolsó lehet.
A tizenhét éves Layla nem vágyik másra, csak normális életre. Szeretne beilleszkedni az iskolában, és rendes randira menni a dögös Zayne-nel, akibe egy örökkévalóság óta bele van zúgva. Az a gond, hogy Zayne úgy bánik Laylával, akár a kishúgával – ráadásul a lány élete csöppet sem normális. Layla félig démon, félig gorgó, és olyan képességekkel rendelkezik, mint senki más. És bár Zayne őrző, azaz a gorgók közé tartozik, akiknek feladata a démonok levadászása és az emberek védelme, Layla csókja megölne bárkit, akinek lelke van – beleértve Zayne-t is.
Aztán a lány megismerkedik Rothtal: a tetovált, pokolian szexi démonnal, aki azt állítja, hogy minden titkát ismeri. Layla tudja, hogy távol kéne tartania magát tőle, de nehéz ellenállni a kísértésnek, amikor ezzel a fiúval végre nem akadály a csókolózás. Ha megbízik Rothban, azzal végleg tönkreteheti az esélyeit Zayne-nél, miközben árulónak bélyegezheti az őrzők családja, akik felnevelték. Ám miután Layla egy erőszakos démon-összeesküvés kellős közepén találja magát, az ellenség csókja egyszeriben semmiségnek tűnik a közelgő világvégéhez képest.

Emlékszem annak idején úgy kezdtem el az Oblivion 3. részének értékelését, hogy egy korszak lezárult. És milyen igazam volt, hiszen azzal a könyvvel lezártam egy a szívemnek nagyon kedves viszonyt, ami Jennifer első fantasy sorozatához, azaz a Luxen sorozathoz kötött. Olvastam én mást is Jen tollából, de nagy valószínűséggel, akárhányszor meglátom az ő nevét valahol, mindig a Luxen könyvekkel fogom azonosítani. Ugyanis ez volt az a sorozat, amivel annak idején a szívembe zárta magát, és hosszú-hosszú éveken át dobtam félre mindent, ha megláttam, hogy jön a következő rész! De, ahogy mondtam is, egy korszak lezárult, sőt megkockáztatom, hogy a Perzselő csókkal egy új vette kezdetét. Éppen ezért tudom mélyen ajánlani az írónő kedvelőinek (akik megértik a rajongásomat), hogy ne akarják összehasonlítani a Luxen sorozattal, ne keressék a hasonlóságokat Roth és Daemon között (még ha van is, habár szerintem annyira azért nem sok) vagy éppen Katy és Layla (itt viszont tényleg semmi) között, mert akkor el fog veszni az élmény! Bevallom én magam is így jártam az elején, de aztán erőt vettem magamon, és csak élveztem azt, amit Jennifer ebben az új fantasy sorozatában adni tudott! És higgyétek el, ha Ti is ezt teszitek, akkor meglesz a várt eredmény!
Szóval talán a bevezetőből kiderül, hogy egy kicsit nehezen indult a viszonyom a történettel, de ezt nem írnám fel a könyv rovására, ugyanis magamba kellett rendet tenni. A történetünk főszereplője tehát Layla, aki egy nem mindennapi lény: szó szerint, ugyanis félig gorgó (azaz vízköpő!) félig pedig démon! Tudom-tudom, az ember azt gondolná, hogy egy vízköpőkkel teli történet nem működhet, sőt kissé nevetségesnek hat, de Jennifernek ez mégis sikerült! Szóval igen, kellene egy kis idő, amíg az ember túlteszi magát rajta, de az az igazság, hogy időt, azt nem hagy nekünk Jen, mert az események rendesen pörögnek! Szóval Layla már csak azért is különleges, mert két olyan lény lakozik benne, amik utálják egymást, sőt igazából irtják is a másikat, így nem csoda, hogy a lány teljesen össze van zavarodva. Layla gyerekkorától fogva vízköpőkkel él együtt, sőt segít is nekik abban, hogy elfogják a démonokat. Ez egészen addig nagyon jól működik, amíg fel nem bukkan a semmiből Roth - a démon -, aki ráébreszti, hogy nem minden az aminek látszik, azaz nem minden démon velejéig gonosz, és egyébként is elég gáz, hogy a saját faját - még ha csak félig is - írtja, vagy legalábbis segédkezik benne. 

A főhősnőnknek tehát van min agyalnia a történet során. Ezt pedig nem könnyíti meg a helyzet, hogy mindenféle démonok törnek az életére, miközben próbálja kiagyalni, hogy mit is érez pontosan az új fejlemények, azaz Roth felbukkanása miatt. Azt már említettem, hogy a lány vízköpőkkel él, de az kimaradt, hogy gyerekkorától kezdve reménytelenül szerelmes az egyikőjükbe, Zayne-be. Nos igen, ez a rész már annyira nem tetszett nekem: nem hiszem el, hogy Jennifer bevetette az egyik legnagyobb YA-klisét, miszerint kettő jóképű és szexi hímnemű példány is odavan a magát átlagosnak gondoló középiskolás lányért! Hiszen mondanom sem kell, hogy Zayne Rothtal együtt piszkosul jól néz ki, izmos, dögös és minden, ami kell... És ez nem igazán akart változni a könyv során, sőt megkockáztatom, hogy a folytatásban is ott fog lebegni, szóval csak szólok, hogy lélekben készüljetek a szerelmi háromszögre!
Persze az is igaz, hogy a szerelmi háromszögeknek van némi előnyük is, fokozzák a várakozást! Igazság szerint úgy gondolom, hogy jót tett a történetnek, hogy Layla és Roth nem estek hatalmas szerelembe a másik iránt, hiszen egyrészt vesztett volna hitelességéből Roth démon kilétét tekintve, másrészt pedig a várakozás tényleg izgalmasabbá, feszültebbé teszi a légkört. Természetesen ezt azért lehetett volna harmadik fél nélkül is véghezvinni, mert így inkább hajtépőbe ment át a dolog. Persze nem lebeszélés ez, mert azért kapunk némi szenvedélyes és romantikus jelenetet is, szerencsére csak Layla és Roth között. 
Ami a szereplőket illeti, számomra egyértelműen Roth volt a kedvenc. És nem csak azért, mert egy dögös, magabiztos, rosszra csábító démon - na jó, azért is -, hanem egy igazi humorbogyó volt és kedves, és mindig ott Laylának, ha szüksége volt rá. Layla is egy igazán talpraesett lány volt, habár számomra kicsit hiteltelenek az olyan szereplők, akik két fiúért is odavannak, de egyébként nem volt gondom vele. Habár Zayne-t hamarabb ismertem meg, mint a csábító démonunkat, mégsem tudtam megkedvelni, valahogy úgy érzem, hogy ő nem érti meg és fogadja el a lány démoni oldalát. Nem úgy, mint Roth..
Lezárásként csak annyit fűznék hozzá, hogy aki szereti YA és/vagy fantasy műfajt, annak bátran ajánlom, mert minden megvan benne, ami ehhez kell: a vízköpőkkel mindenképpen egyedi háttér, izgalmas cselekmény és természetesen némi fiatalos szenvedély és romantika. És az elmondott problémám ellenére én csakis öt pontot tudok adni a történetre, mert a végére annyira feljött az egész, hogy csak néztem tátott szájjal, miközben bőgtem és igen beleszerettem Roth-ba! Na ja, erre készüljön minden Jennfier-fan! 
Értékelés: 5/5

NYEREMÉNYJÁTÉK
Vízköpőkről nem sok könyv jelent meg itthon, de más lényekről annál több. Mostani játékunkban minden állomáson egy Könyvmolyképző kiadónál megjelent könyvsorozat borítójának részletét találjátok meg, azonban ne legyen ennyire könnyű, angol részleteket fogtok találni és ennek alapján kell beazonosítanotok. Miután megtaláltátok, a Rafflecopter megfelelő dobozába a magyar címet és az egyik nem emberi szereplőnek a nevét kell beírnotok.
Némelyik könnyebb, másik nehezebb, netán kicsit más színűek és lehet közöttük beugratós is...
A helyesen válaszolók között a könyv három példányát sorsoljuk ki.
Játékra fel!


Figyelem! A válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




További állomások
10.27 Könyvvilág
10.28 Sorok között
10.29 CBooks
10.30 Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése