„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2017. szeptember 26., kedd

Marie Rutkoski: The ​Winner's Crime – A nyertes bűne


Ha ez csak egy játék, feláldoznád mindened a győzelemért? Marie Rutkoski, az első, idehaza is megjelent, regényével már egyszer darabokra törte a szívünket, a folytatásban pedig még tovább emelkedik a tét. Tartsatok velünk 2017. szeptember 24-e és 29-e közt, hogy együtt ünnepeljük a gyönyörűen megírt, érzelmekben gazdag sorozat második részének megjelenését!

KÖNYV ADATAI
Kiadó: Könyvmolyképző
Megjelenés: 2017. szeptember 26.
Eredeti megjelenés: 2015
Oldalszám: 408
Fordító: Neset Adrienn
ISBN: 9789634571391

Szerelem vagy a hazád. Te mit választanál?
Lady Kestrel eljegyzése Valoria koronahercegével bőven ad okot az ünneplésre: bálak, előadások, tűzijáték és mulatságok követik egymást a birodalom fővárosában. De Kestrel számára olyan az egész, mintha a maga készítette kalitkába kellene beülnie. Mikor kémkedni kezd a császári udvarban, egész élete merő színlelés lesz, és épp annak az embernek nem mondhat semmit, akinek a bizalma a legfontosabb számára…
Arin, aki továbbra is népe szabadságáért harcol, sejti, hogy Kestrel többet tud, mint amennyit elárul neki. Amikor a lány egyre közelebb kerül egy döbbenetes rejtély megoldásához, az Arin arcát elcsúfító vágásnál is fájdalmasabb lehet az igazság.
A nyertes trilógia második részében a hazugságok mellett az is kiderül, hogy Arinnak és Kestrelnek mivel kell fizetnie az egymás ellen elkövetett bűneikért.

Talán nem lepődtök meg, amikor azt mondom, hogy már tűkön ülve vártam A nyertes átka folytatását, ugyanis hatalmas rajongója voltam az első résznek! Imádtam! Arint és Kestrelt külön-külön és együtt is, a csavarokat, a szerelmüket, a kételyüket, a fájdalmukat, a hűségüket, mindent! Éppen ezért volt olyan nagy csalódás A nyertes bűne. Nem azt mondom, hogy rossz volt, talán én voltam túlbuzgó, a kezdő könyvet lezáró függővég után túl sokat vártam tőle, viszont annyit biztosra kijelenthetek, hogy a kezdéshez képest sokkal gyengébb.

Már a történet elején betekintést nyerhetünk Kestrel új életébe: a császári udvarba költözött, hogy felkészüljön a Valoria hercegével kötött házasságra. Azt persze tudjuk, hogy az egészet azért vállalta, hogy megmentse Arint, és ezáltal segítse a népét, a herraniakat. Innen indulunk tehát, a lányt már az első perctől fogva kételyek gyötrik, amik a lapok fogytával csak fokozódnak benne. Nem is csoda, hiszen személyesen is megismerhetjük a rideg császárt, aki folyamatosan körülötte sündörög, és rajta tartja a szemét. Ahogy haladunk előre a történetben, úgy derül ki egyre több a császár kegyetlenségeiből. Kestrel egyre jobban kétségbe esik, rengeteget gyötrődik, de nem tesz túl sokat azért, hogy változzon a helyzet. A könyv háromnegyedében egy helyben toporgunk, nem mozdulunk semerre. Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy ez a könyv tipikusan azok közé a második részek közé tartozik, amik nem adnak túl sokat a trilógiához. Persze történnek dolgok, hozzáírhatunk még több kegyetlenséget a császár számlájához, Kestrel, ha óvatosan is, de elkezd nyomozni, és egyre több minden lát napvilágot, azonban mégsem éreztem azt, hogy bármi lényeges történne. Ez egy idő után már kissé unalmassá vált. 
Kestrel döntésképtelensége, hazugságai egy ideig még érthetők, viszont ahogy haladtunk előre, úgy kezdett el egyre jobban eltűnni az a lány, akit az első részben megismertem. Már nagyon idegesített, hogy képtelen elmozdulni akármelyik irányba is. De, hogy jót is mondjak azért, Arin ebben a könyvben még jobban a szívemhez nőtt, ő nagyon is önmaga tudott maradni. Sokszor megszakadt érte a szívem, annyira édes és kissé naív volt, sokszor rászóltam volna már Kestrelre a hazugságai miatt. Akit pedig szintén megkedveltem ebben a részben, az a császár fia volt, Verex, nagyon szimpatikus karater. Ha mást nem is, legalább egy barátot szerzett magának Kerstel a palotában.
Forrás
Aki romantikára ácsingózik ebben a könyvben, azt ki kell, hogy ábrándítsam, ugyanis ilyen nem sok volt ebben a részben. Az írónő inkább a főszereplők azon belső küzdelmeire koncentrált, amiket magukkal kellett megvívniuk: ebből pedig jutott ki bőven a főhőseinknek, önmarcangolás, kételyek, bizalmatlanság és még sorolhatnám. Persze azért a végén kicsi elhúzta előttem a mézes madzagot Marie Rutkoski, egy pillanatra elhittem, hogy minden rendben lesz, végre kiderülnek Kestrel titkai. De persze nem így történt, szóval a harmadik részben még izgulhatok a kapcsolatukért!

Természetesen az utolsó 50 oldalban beindulnak az események, Kestrel szeme - túl nagy árat fizetve - kinyílik, és kapunk egy hatalmas függővéget. A befejező negyednek csak úgy faltam minden sorát, annyira izgultam! Marie Rutkoski egy pillanat alatt vissza tudott rántani a könyvbe, hogy aztán körmöt rágva olvassam a befejező fejezeteket! És huh, volt is miért aggódnom! Ezért, és mivel nagyon megszerettem az első részt, természetesen el fogom olvasni a befejező részt, mert van egy olyan érzésem, hogy abban már nem fogunk unatkozni! Ó, és azt még muszáj megjegyeznem, hogy ennek a résznek is elképszteően gyönyörű a borítója

Értékelés: 5/4


NYEREMÉNYJÁTÉK
A mostani nyereményjátékban egy kis kutakodásra lesz szükség. A résztvevő blogok bejegyzéseiben bloggereink betűket rejtettek el, melyeket helyes sorrendbe állítva egy, a sorozathoz köthető szót kaptok; melyet a Rafflecopter megfelelő sorába kell beírni.  
A helyes megfejtők között kisorsolunk három példányt Marie Rutkoski: The Winner’s Crime - A nyertes bűne regényből a Könyvmolyképző Kiadó felajánlásából!


Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.





További állomások
09.26. Könyvvilág blog
09.27. Dreamworld
09.28. MFKata gondolatai
09.29. Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése