„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2017. augusztus 13., vasárnap

Elizabeth Hoyt: Egy ​ágyban a szörnyeteggel


A General Press kiadó jóvoltából megjelent Elizabeth Hoyt kedvelt Maiden Lane sorozatának legújabb kötete. Az Egy ágyban a szörnyeteggel előzőleg megismert Apollo történetét meséli el, akinek életébe váratlanul becsöppen Lily Stump és mindent megváltoztat.
Gyertek és ismerjétek meg velünk együtt közelebbről Apollot!

KÖNYV ADATAI
Kiadó: General Press
Megjelenés: 2017. július 26.
Eredeti megjelenés: 2014
Oldalszám: 280
Fordító: Szigeti Judit
ISBN: 9789634520238

Lily ​Stump kisfia kifulladva rohan az anyjához: egy szörnyeteg van a kertjükben. A nagydarab, vad külsejű férfi üres tekintete azonban meggyőzi a nőt, hogy nem kell az idegentől tartania, élhetnek egymás mellett, a számukra menedékként szolgáló, düledező épületben meg a parkban. A csonka kis család és a néma idegen mindennapjai lassacskán összefonódnak, ám a nő egy nap megdöbbentő felfedezést tesz: a rejtélyes férfi cseppet sem együgyű, a bamba arc csak álca.
Mit titkolhat, mi vagy ki elől rejtőzik? És vajon mi lehet a hallgatása mögött? Szóra bírhatja-e őt Lily? Elég-e ehhez a zsigeri vonzalom, amely egyre leküzdhetetlenebbé válik kettejük között, vagy kénytelenek lesznek üzenőfüzetekre hagyatkozni a találkozásaik során? És ha a rejtélyre fény derül, az vajon nem választja el őket örökre egymástól?
Elizabeth Hoyt regényében két súlyos titkot cipelő ember kerül izgatóan közel egymáshoz; megtapasztalva azt, hogy megszólalni, megszólítani a másikat vágyat, szerelmet és elköteleződést hoz magával.


A Maiden Lane sorozatba az előző résznél kapcsolódtam be. Úgy tűnik a legjobbkor, mert A sötétség hercege kötet olvasása közben nem éreztem azt, hogy mintha lemaradtam volna valamiről, azonban az a bizonyos ,,szörnyeteg", Apollo, aki a jelen rész egyik főszereplője, már feltűnik az előzőben is. Sőt igencsak sok szerepet kap benne, megismerhetjük a múltjának egy nagyon fontos részét. 

A történet abban a helyzetben kezdődik, amit a fülszöveg is ígér, így miután egy kicsit megismerjük a főszereplőnk Lily Stump közelmúltjában történő eseményeit, megjelenik kisfia, aki - elmondása szerint - egy hatalmas szörnyeteget talált a kertjükben. A színésznő fiával egy nemrég leégett színház, a Harte Vigadó egy épen megmaradt részében kényszerül élni, igencsak szegényes körülmények között. Amikor az éj leple alatt kisfia, Indio keresésére indul, nagyon meglepődik, hiszen egy külsőre igencsak szörnyetegre hajazó férfival találja szemben magát. A férfi méretei és viharvert külseje, emellett pedig együgyűnek tűnő viselkedése elsőre megijeszti a már sok mindent megélt nőt, ezért elhatározza, hogy távol tartja magát tőle. Nem úgy a fia, aki természetesen nagyon érdekesnek és vonzónak találja ezt a nem mindennapi férfit, és állandóan a nyomába szegődik. A fiával kötött barátsága, és a tény, hogy a férfi színház kertjének felújításán dolgozik nap mint nap, már Lily kételyeit is feloszlatja, és egyre több időt tölt a férfivel. Persze hamarosan a nőnek rá kell ébrednie, hogy a férfi sokkal több annál, mint akinek elsőre tűnik, sőt talán egy átlagos kertépítőnél is az.

Az előző kötetben nagyon megsajnáltam Apollot, akit mint azt már tudjuk, újdonsült sógora, Maximus szabadított ki Bedlamből. A börtönben eltöltött idő alatt rengeteget szenvedett, mind fizikailag, mind lelkileg, aminek nyomait még jelen kötetben is magán hordozza. A férfi tehát menekül, álnéven rejtőzködik, és így kerül Apollo Greaves, Kilbourne victomja Harte Vigadójába, mint Mr. Sam Smith, a kertépítő. Apollo és Lily kezdetben visszafogott, majd barátságos kapcsolata egy idő után elmélyül, és  már képtelenek eloltani a köztük felrobbant tűzet. Azonban mindkettőjük túl sok titkot hordoz ahhoz, hogy a törékeny boldogságuk sokáig fennmaradjon, ezért előbb-utóbb végig kell járniuk az igazsághoz vezető nehéz utat.
,,Lily a tányérját bámulta, és próbált nem együttérezni Calibannal — Apollóval —, de ez nem volt könnyű. A többiek úgy beszéltek róla, mintha egy tébolyult vadállat lenne, akit azonnal agyon kellene lőni. Vajon ő is így érezne, ha azelőtt hallotta volna a történetet, mielőtt megismerte a férfit? Vajon ő is megbélyegezne egy ismeretlent anélkül, hogy tárgyaláson bizonyíthatná az ártatlanságát? Valószínűleg igen. Az előítéletektől mentes, civilizált viselkedést általában legyőzi a félelem."
Mindig is kedveltem az olyan erős karaktereket, mint amilyen Lily Stump. A nő színésznőként már sok mindent látott, és persze egyedülálló anyaként is állandó kihívások elé van állítva. Így nem csoda, hogy egy ilyen tapasztalt és kemény nőt nem ijeszt meg még egy Apollohoz hasonló hatalmas és magának való férfi sem. Persze ez csak a látszat, hiszen Apollo igazán gyengéd, amit az is bizonyít, ahogy Lily fiával, Indivoal és az ő kissé butácska kutyájával, Nárcisszal bánik. Mindkettőjük tehát erős karakter, akiknek azonban van egy sebezhetőbb oldala is, amit nehezen, de reménykedve nyitnak meg a másik felé.

A könyv úgy érzem, méltó folytatása volt az előző résznek, hiszen az ott megismert körülmények után, az olvasó úgy érzi, az írónőnek kötelessége megoldani Apollo problémáit. Mindezt természetesen egy megfelelő romantikus szállal! A stílusa ismét lenyűgözött, nagyon jól passzolt a 18. századi Angliához, és amit még mindenképpen meg kell jegyeznem, az írónő humora sem az utolsó, amit én természetesen mindig támogatok. Az előző kötet szereplői is visszatérnek, aminek különösen örültem: egy kicsit utána is néztem a folytatásnak, és ahogy sejtettem, végre Lady Phoebe kerül a következő rész középpontjába! Azt mondom tehát, hogy lehet önálló kötetként is olvasni ezt a részt, de aki teljességet szeretne, az legalább az előző könyvet tegye magáévá, hogy rendesen megismerhesse a Greaves és a Batten családot. Nagyon is megéri!

Értékelés: 5/4,5


NYEREMÉNYJÁTÉK
Mostani játékunk némi utánajárással igazán nem lesz nehéz, minden állomáson egy keresztrejtvény kérdést találtok Elizabeth Hoyt könyvei világához kapcsolódóan, helyes válaszokat a Rafflecopter megfelelő dobozába szükséges beírnotok. Ha helyes minden megfejtésetek, végén a tábla vastagon kijelölt részén Elizabeth Hoyt egy másik karakterének nevét kapjátok megfejtésül. (Minden állomás Rafi dobozban szereplő száma a keresztrejtvény sorát jelöli, így ha felcserélődne netán az állomások sorrendje, akkor is a Rafiban feltüntetett sorszámot vegyétek figyelembe.)
Játékra fel!



6. Hány kutya látható a Sötétség hercege borítón?

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.





További állomások

08.09 Dreamworld
08.13 Könyvvilág
08.14 Kelly & Lupi Olvas
08.16 Kristina blogja
08.18 Olvasónapló

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése