„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2017. április 23., vasárnap

Madeline Hunter: Lady ​Cassandra meghódítása


A General Press kiadó jóvoltából megjelent Lady Cassandra meghódítása című könyv, ami a nemzetközileg elismert írónő, Madeline Hunter legújabb kötete. Izgalmas történet egy társadalmilag kirekesztett nőről és egy férfiról, akit a rejtélyek nem hagynak nyugodni. Ha tetszett a Csendestárs, ne hagyd ki ezt se!

KÖNYV ADATAI
Kiadó: General Press
Megjelenés: 2017. április 10.
Eredeti megjelenés: 2013
Oldalszám: 312
Fordító: Melis Pálma
ISBN: 9789636439972


Lady ​Cassandra Vernham amilyen szép, legalább olyan makacs is. Fittyet hány a társadalmi elvárásokra. Szabados életmódjáért azonban nagy árat kell fizetnie: a családja elhidegül tőle, és megannyi pletyka kap szárnyra nem éppen szűzi erényeit illetően. Anyagi nehézségeit a Fairbourne Aukciósház legutóbbi árverése egy időre valamelyest enyhíti ugyan, de a legmagasabb áron elkelő ékszeréért az új tulajdonos, a meglehetősen jóképű és kicsapongó életet élő, ám rendkívül eszes férfi hírében álló Lord Ambury egy pennyt sem fizet. És erre meglehetősen jó oka van: azt gyanítja ugyanis, hogy az ékszert valaki eltulajdonította a családjától – talán éppen maga Cassandra. A férfi elhatározza, hogy nyomozásba kezd a gyönyörű fülbevaló eredetét illetően. Lady Vernhammel számtalanszor keresztezi egymást az útjuk, és egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a legkevésbé sem közömbösek egymás iránt. Csakhogy mindketten mást akarnak: Cassandra a pénzét, Lord Ambury pedig az igazságot. Egy váratlan fordulatot követően végül mégis kénytelenek lesznek egymást segítve küzdeni, és még csak nem is sejthetik, hogy a múltról, a családjukról és az érzéseikről mennyi titokra derül fény. 

Madeline Hunter legújabb, szenvedélyes és fordulatosan szőtt regényében folytatódik A csendestársban már megismert szereplők története.



A történelmi romantikus egy olyan műfaj, amihez mindig szívesen visszatérek, ezért is vállaltam el Lady Cassandra történetének elolvasását. Már csak azért is így fogalmazok, mert én nem olvastam Emma könyvét, A csendestárs kötetet, ami ugyebár a Fairbourne Quartet sorozat első része, habár a moly külön kezeli őket. Ritkán vágok bele úgy egy sorozatba, hogy nem az első résszel kezdem egyértelmű okokból, viszont erre a műfajra azért az jellemző, hogy az új részek mindig új szereplők történeteit mutatják be, és ha néhol vissza is tekint a múltba, vagy feltűnnek az előző kötet szereplői, azért annyira nem zavaró, hogy nem ismerem az előző rész cselekményét - sőt, lehet, hogy még a kedvemet is meghozza!


A történet Emma és Southwaite grófjának esküvőjével kezdődik (a párost A csendestárs c. kötetből ismerhetitek), ahol rögtön megismerhettem Cassandrát, aki - mint számomra kiderült - Emma legjobb barátnője és segítője az aukciósház vezetésében. Az már első pillantásra látszik, hogy Cassandra igencsak erős személyiség, akit a folytonos támadások és rosszindulatú pletykák arra sarkallnak, hogy elrejtve valós érzelmeit álarc mögé bújjon. Ezek a pletykák határozzák meg szinte az egész életét, és igazából a történet alapját is. Lady Cassandra ugyanis jó pár éve kompromittáló helyzetbe került, aminek hatására otthonából is el kellett költöznie a kedves Sophie nénihez, és bizony az előkelő körökből is kizárták őt. Most viszont, hogy legjobb barátnője már grófné lett, a dolgok megváltoztak, hiszen felmerül a kérdés, miszerint barátkozhat-e egy rossz hírű nő és egy gróf felesége. A lányok persze nem zavartatják magukat, viszont mindenki más, köztük a gróf és barátai aggódni látszanak Lady Cassandra (jó) híréért. A másik oldalon Southwaite egyik barátjával, Lord Ambury-vel találjuk szembe magunkat, akit az elején nem mondhatni, hogy romantikus kapcsolat fűz a lányhoz. A férfi ugyanis beteg édesapja kérésére egy családi ékszer története után kutat, amit Lady Cassandra egyik árverésén vásárolt meg, ahol felmerül benne a kérdés, hogy mégis miként került a lányhoz, illetve az ő nagynénjéhez az Ambury család fülbevalója.

,,Helyesen cselekedni néha olyan, mintha valakinek a rossz fogát húznák ki. Minden bizonnyal senki sem élne ezzel a lehetőséggel, de ha már erre kényszerül az ember, kénytelen azt elszenvedni."

A szenvedély lángja nagyon hamar fellobban főszereplőink között, amihez hozzájárul Lady Cassandra úgymond szabados múltja, hiszen habár a pletykák nagy része nem valós, azért a nő mégiscsak tud magának némi tapasztalatot. Persze nem annyit, mint a mi jóképű és sokszor arrogáns Amburynk, aki szintén nem az ártatlanságáról híresült el. Így tehát az érzékiség szikrája igencsak korán kipattan közöttük, aminek következtében kaptunk jó néhány pirulós jelenetet is.

A Lady Cassandra meghódítása érdekesen hatott rám, ugyanis nem azt hozta, amit a történelmi romantikusoktól megszoktam. Ez nem feltétlenül rossz, csak másfajta megközelítése a műfajnak. A romantikus érzelmek ugyanis nagyon nehezen akarództak kialakulni, szinte csak a legvégén ébredtek rá a szereplőink a magasztos érzésekre. Ahogy említettem is, az írónő inkább az érzékiségre, az erotikusabb pillanatokra helyezte a hangsúlyt, amivel persze nincs baj, csak egy idő után már féltem attól, hogy Cassandra túl mélyre ásta az érzelmeit, és nem fogom látni a ,,lányosabb", gyengédebb oldalát. És Ambury is inkább a vággyal teli és a birtokló mivoltát mutatta sokáig, de azért szerencsére a végére megnyugodhatott az ábrándos lelkem!

-,,Nem megmondtam neked, hogy a levelek bajt okoznak? A szavakat nem lehet visszavonni, ha már papírra vetették őket. Még elfelejteni is elég nagy nehézséget okoz. Sokszor figyelmeztettelek, hogy soha, de soha ne írj, amikor érzelmileg felzaklatott valami."

A regényben nagyon fontos szerepet kap több szempontból is a bizalom kérdése. Lady Cassandrát ugyanis Lord Ambury egykori nagyon közeli barátja kompromittálta, aminek körülményeit és tragikus következményeinek okát már nem tudja kideríteni, mert a férfi életét vesztette egy párbajban. Így csak a nő szavát kénytelen elhinni, ami azonban teljesen más megvilágításba helyezné egykori barátját. A másik ok pedig a rejtélyes ékszer ügye, aminek története egyébként igazán üdítően hatott az egész könyvre, én nagyon szeretem az ilyen izgalmas és persze romantikával átszőtt családi titkokat. Valószínűleg tehát a bizalom, vagy inkább annak hiánya miatt alakultak ki az érzelmeik egymás iránt, annak ellenére, hogy a házasságukra viszonylag korán sor került. 

A könyv tehát kevésbé volt romantikus, mint ahogy megszoktam a műfajban, viszont a történet tetszett, tartogatott sok újdonságot, és a kifejezetten ízlésesen megfogalmazott buja jelenetek is kárpótoltak. Úgy gondolom, hogy olvashatjátok egyedülálló részként is, mert én sem éreztem zavarónak, hogy kimaradt az első rész, annak ellenére, hogy Emma és a gróf nagyon sokat szereplenek ebben a kötetben. Ez inkább csak ahhoz járult hozzá, hogy megkedveljem a lányt, és egy idő után késztetést éreztem arra, hogy megismerjem a történetüket. Valószínű, így lesz!

,,A férfiak olyan telhetetlen pletykafészkek tudnak lenni, no nem mintha ezt valaha is bevallanák."

Értékelés: 5/4



NYEREMÉNYJÁTÉK
Madeline Hunternek hazánkban ezzel a kötettel együtt hat könyve jelent meg. Külföldön gyakran emlegetik több ismert írónővel együtt nevét, így a játék ehhez fog kapcsolódni. Kivételesen nem egy könyv címére leszünk kíváncsiak, hanem egy írónőjére. Mostani turné minden állomásán egy könyv címmel és egy karakter nevével találkoztok a sok közül. A könyv címe nem biztos, hogy kapcsolódik a karakteréhez, de egy közös mindenképpen lesz bennük - az írónő neve.

Könyv címe: Ellopott mágia
Karakter neve: Kiri Lawford


Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.





További állomások

04.21 Dreamworld
04.23 Könyvvilág
04.24 Olvasónapló
04.25 Kristina blogja
04.26 Szembetűnő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése