„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2017. április 24., hétfő

Abbi Glines - Te vagy nekem a jelen

Abbi Glines nagysikerű Sea Breeze sorozatának immár a negyedik része jelenik meg a könyvfesztiválra a Maxim Könyvkiadó gondozásában Te vagy nekem a jelen címmel. Ebben a részben Marcus húgocskája, Amanda kerül nehéz helyzetbe, mert nem másba szerelmes évek óta, mint a rossz hírű Preston Drake-be, a bátyja legjobb barátjába.
Kövessétek végig a hat állomásos turnét, és nyerjétek meg a három nyereménykönyv egyikét a kiadó felajánlásában.


KÖNYV ADATAI
Kiadó: Maxim Könyvkiadó
Megjelenés: 2017. április 24.
Eredeti megjelenés: 2012
Oldalszám: 350
Fordító: Sárossy-Beck Anita
ISBN: 9789632617336 

Preston ​Drake vonzó és megnyerő, ráadásul egy igazi rosszfiú. Nem okoz neki gondot, hogy bármelyik nőt az ujjai köré csavarja, és ezt ki is használja. Tipikusan olyan srác, akitől egy okos lány távol tartja magát. De valóban ez az igazi énje? Amanda Hardy szíve már egy jó ideje vadul dobog a bátyja haverjáért, Prestonért. De a lány azt kívánja, bárcsak ne remegnének meg a térdei minden egyes alkalommal, amikor meglátja a fiút. Gyűlöli, hogy a szíve őrült iramban kezd verni, valahányszor Preston megereszt felé egy mosolyt. Nem tud ellenállni neki. Az ismerősök aggódva figyelik az eseményeket. Senki sem akarja, hogy együtt legyenek. Sem Amanda bátyja, Marcus, akinek a házassága lassan menthetetlenné válik, sem Preston haverjai. Túl sokat tudnak a srác sötét oldaláról. Még maga Preston is tudja, hogy nem elég jó a lánynak. Mindennek ellenére Amanda mégis úgy érzi, több van amögött, amit Preston mutat a világnak, és elhatározza, felfedi, milyen titkok rejtőznek a csábító, kék szemekben – titkok, amelyek megmagyarázhatnák a tetteit. Titkok, amelyeket Amanda talán nem lesz képes megbocsátani. A veszélyes vonzalom nem múlik el, és ezt sem Preston, sem Amanda nem tagadhatja le.

A Sea Breeze sorozathoz egy igazán különleges viszony fűz, mert az egyes részeiről eléggé eltérő a véleményem. Az első könyv, a Te vagy nekem a levegő nem igazán fogott meg, a folytatás, a Te vagy nekem a tűz viszont annál inkább. De, ami igazán ütősre sikeredett szerintem, az a Te vagy nekem a remény, Cage és Eva románca megtestesít mindent, amit egy jó NA regénytől elvárok. Ezt látva azt gondolná az ember, hogy Abbi egyre jobb és jobb törtéeneteket ír a sorozatban, mindig sikerül felülmúlnia az előző részt. Sajnos azonban ezt most meg is kell, hogy cáfoljam, mert a negyedik rész számomra nem hozta az előző színvonalát. Persze attól, hogy nem lett kedvenc, még nem jelenti azt, hogy ne lehetne élvezni ezt a részt is.

Abbi ennél a kötetnél nem aprózta el a dolgokat, már rögtön az elején belecsöppentünk a dolgok közepébe, és ezt szó szerint értsd. Kész tények elé lettünk állítva már itt, ugyanis Amanda szinte harmadik mondatába elénk is tárul, hogy milyen szenvedélyes érzelmeket táplál a bátyja egyik barátja, Preston Drake irányába. És aztán nagyon hamar meg is kapja, amit akar. Bizony, talán nem olyan nagy spoiler, hogy Amanda és Preston már a nyitó fejezetben egy eléggé kusza jelenetben egymáséi lesznek. Nos, ez engem egy csöppet sokként ért, mert én nagyon szeretek az odavezető göröngyös útról olvasni, és az elején úgy éreztem, hogy ezt most itt elvették tőlem. Persze a szex nyilván nem minden, sőt igazából semmi, ha az egyik fél nem is igazán emlékezik rá. De erről később. Egy ilyen kezdés után felmerül a kérdés, hogy mégis miként lesz a folytatás, hogyan fogja a szálakat egyenesbe hozni az írónő. Hiszen adott két fiatal, akiknél a vonzalom egyértelmű, viszont akármi történt, mégis rengeteg dolog áll közéjük. Az egyik maga Preston személye, akinek a híre a lehető legrosszabb, nem sok fiú képzeli el vele szívesen a húgát barátnőként. Még akkor is, ha Preston kicsit rájátszik a dolgokra, és talán nem olyan rosszfiú, mint aminek láttatja magát, van azért némi alapja azoknak a bizonyos híreknek. A másik ok pedig, hogy Preston nem is emlékszik a történtekre, ami Amanda szemszögéből - és úgy általában véve is - eléggé gáz, főként, hogy a lánynak ez volt az első alkalom. Szóval így talán már értitek a sokkomat. 

Az tehát érezhető, hogy most aztán valóban egy igazi jó kislány - rossz fiú párossal van dolgunk, akiknek a helyzetét sok minden bonyolítja. Az elején haragudtam Prestonra, hiszen egyáltalán nem bánt tisztességesen Amandával, viszont egy idő után Abbi rávett, hogy ne csak a felszínen tapogatózzak, hanem lássak mélyebbre. Mindenkinek a maga dolga eldönteni, hogy meg tud/tudna-e bocsátani neki, de számba kell venni azokat a nehézségeket is, amik Preston ilyen emberré tették. Nem szeretnék részletekbe bonyolódni, de annyi biztos, hogy nem kevés súlyos titkot rejteget ez a dögös fiú.

Már a negyedik kötetnél tartunk, de Abbinek még mindig sikerül pírt csalnia az arcomra egy-egy részlettel. Gondolom ti is ismeritek azt az érzést, amikor ültök a vonaton/buszon egyéb tömegközlekedési eszközön, épp egy olyan részhez értek, és már nem tudjátok hogy tartani a könyvet, hogy nehogy a melletted/fölötted álló meglássa mit olvastok. :D Hát igen, azt már - korábban is - bebizonyította Abbi, hogy nagyon jól tud szenvedélyes, forró jelenetet írni! Akárhogy is, Amanda és Preston között állandó a magas feszültség, nem tudnak úgy elmenni egymás mellett, hogy ne érezzük a sistergő bizsergést a levegőben. 



Amanda tehát Marcus húga, aki ennek köszönhetően nem kevésszer feltűnik a könyvben, de nem csak ő, hanem igazából mindenki az előző kötetekből. Ennek nagyon örültem, mert engem mindig foglalkoztat a régi szereplők sorsa, ilyenkor teljesen más szemszögből láthatjuk őket, ami sokszor nagyon izgalmas tud lenni. 

Ahogy minden könyv Abbi Glines-től, így ez is magával ragadt és elsodort, könnyű olvasmány, amit hamar ki lehet végezni. Preston nem lett kedvencem, számomra még mindig Cage (és Eva) a befutó, ezért is örülök, hogy a következő kötetben ismét övüké lesz a főszerep. Aki szerette a korábbi részeket, annak mindenképpen ajánlom, mert megvan a könnyed stílus, a szexi pikáns jelenetek, egy vérbeli dögös rosszfiú, amik mind-mind egy igazi Abbi Glines könyv receptjének hozzávalói!

Értékelés: 5/3.5


NYEREMÉNYJÁTÉK
Abbi Glines meglehetősen termékeny szerző, számos édesen romantikus sorozattal kényeztette már olvasói lelkét. De vajon sikerül-e ráismernetek egy-egy szériára a blogturné hat állomásán közreadott nyomok alapján? A főszereplő srácok nevei alapján a sorozatok elnevezéseit várjuk a válaszokban.


Jax | Marcus | Cage | Preston | Jason | Krit | Dewayne | Rock

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)







További állomások

04.20. - Angelika blogja
04.22. - CBooks
04.23. - Dreamworld
04.24. - Könyvvilág
04.25 - Deszy Könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése