„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2017. január 8., vasárnap

Katie McGarry - Take ​Me On – Kísérj el!


Echo és Noah, Beth és Ryan és Rachel és Isaiah történetét már megismerhettük, de ezzel még közel sincs vége.
Emlékeztek a forrófejű Wesre? Természetesen ő sem maradhat ki a jóból. A Blogturné Klub tagjai pedig nem is lehetnének kíváncsibbak, vajon milyen újabb meglepetéseket tartogat a Feszülő húr sorozat. Így hát 9 állomásos turnéra indulunk, hogy megtudjuk a válaszokat, és ha velünk tartotok, a könyv egy példánya is a tiétek lehet!

KÖNYV ADATAI
Kiadó: Könyvmolyképző
Megjelenés: 2016. november 29.
Eredeti megjelenés: 2014
Oldalszám: 488
Fordító: Komáromy Rudolf
ISBN: 9789633998854 


A múlton nem változtathat, de Haley jövőjén talán igen. 
A kick-box bajnok Haley egy tragikus végű este után megesküdött, hogy többé be sem teszi a lábát a ringbe. Csakhogy a srác, akit képtelen kiverni a fejéből, éppen az ő becsülete védelmében fogad el kihívást egy vad mérkőzésre. Haley-nek muszáj edzenie West Younggal. A nehezen kezelhető West megtestesíti mindazt, amitől Haley mindig is óvakodott. A segítsége nélkül azonban a srác öt másodpercig sem maradna talpon a szorítóban.

West súlyos titkot őriz, elhallgatja Haley elől, kicsoda ő valójában. Azzal, hogy segít a lánynak – azaz megküzd érte –, esélyt kap a jóvátételre. Amire annál is inkább szüksége van, mert az ő hibájából hullik szét a családja.

Ki kell állnia – férfiként.

Haley és West megállapodnak, hogy a kapcsolatukat szigorúan a szorítóra korlátozzák. Vajon érzéseik rácáfolnak az elhatározásukra? Vajon érdemes harcolni a szerelemért?


Sosem titkoltam, hogy Katie McGarry a Feszülő húr sorozatával belopta magát a szívembe, így az egyik kedvenc YA írómmá vált. Valahogy a történetei mindig nagyon le tudnak kötni, olvasmányosak, a főszereplők sorsába könnyen bele tudom élni magamat, emellett pedig mindig hoz egy is újdonságot is. A legutóbbi rész, a Szívkarambol kifejezetten kedvenccé vált, ezért már nagyon vártam, hogy ismét tőle olvassak. Igazából nagyon meg se néztem a fülszöveget, mert Katie is azon írók közé tartozik, akinek ha meglátom a megjelenések között a könyvét, biztos, hogy el akarom olvasni.
Éppen ezért pár oldalt el kellett olvasnom, mire leesett, hogy a főszereplőnk West, az előző kötetben megismert Rachel egyik védelmező bátyja. És ennek kifejezetten örültem. Ráadásul abban az időszakban játszódik, amit az előző kötetből jól ismerünk már, amikor is Rachel az autóbalesete után kórházba került. Így tehát azért nagyjából még volt némi fogalmam West helyzetéről, a gazdag családról, ami csak látszólag volt boldog, az elvesztett gyermekét gyászoló anyukáról, az apáról, aki sosem volt otthon, és a testvérekről, Westről, aki imádja húgát. Haleyről azonban már annál kevesebbet tudtam. A lány és családja nehéz helyzetbe kerül, amikor apja elveszíti állását, szinte mindenük elveszik, és nagybátyjukhoz kényszerülnek költözni, aki azonban nem a kedvességéről híres. De ennél sokkal érdekesebb Haley bunyós múltja, amit valamilyen titokzatos ok miatt abbahagyott, és ezt sem nagyapja (az edzője), sem testvére és unokatestvére (szintén bunyósok) nem nézik jó szemmel. Egy végzetes találkozás Westtel azonban arra kényszeríti a lányt, hogy ismét ringbe szálljon, és ezáltal egyre közelebb kerüljön ahhoz, hogy minden titka kiderüljön.

West és Haley tehát nagyon különbözik egymástól, és nemcsak az anyagi helyzetüket tekintve, hiszen West elhatározza, hogy megmenti a lányt nehéz helyzetéből, azonban Haley - aki úgy döntött, hogy minden terhet magára vállal - nem igazán hagyja neki. Viszont egy jó ideig most össze lesznek láncolva, így aztán természetesen sokkal közelebb kerül hozzá, mint ahogy azt eltervezte.

Nos, ezt a kötetet is nagyon megkedveltem, hiszen a sztori és a szereplőink is teljesen rendben voltak. Haley értelmes, bátor, kemény csaj, akiből azért West - ha úgy hozta az élet - ki tudta hozni az érzelmes, sebezhető oldalát is. West pedig egy tipikusan olyan pasi, akiről szívesen olvas az ember lánya egy YA könyvben: magabiztos, érzékeny és bármit megtenne a kiszemelt lányért. Szerintem nagyon jó páros voltak, szépen lassan alakult ki közöttük a mélyebb kapcsolat, életszagú volt a történetük.

Így tehát azt mondanám, hogy én teljesen meg voltam elégedve a sorozat negyedik kötetével is, habár azt azért hozzáfűzném, hogy azt az érzést nem hozta, amit a Szívkarambol. Hogy miért, azt nem tudnám szavakba önteni, de ez a rész számomra nem tudta felülmúlni az előzőt, a kedvencemet. Ennek ellenére én nem panaszkodom, mert Katie hozta a tőle elvárt színvonalat, egy új, de mégis ismerős történettel, érdekes és feszült konfliktushelyzettel, belecsempészve a régi jól ismert szereplőket.


A Feszülő húr utolsó kötete pedig a Chasing Impossible, ami Abby és Logan történetét meséli el, és akiket szintén ismerünk már korábbról. Abby egyébként most is feltűnt, nem is kevésszer, így már nagyon kíváncsi vagyok az ő történetére is. 

Értékelés: 5/4.5


Blogturné extra - Borítómustra








NYEREMÉNYJÁTÉK

Az ökölvívós téma minket is megihletett!
Mostani turnénk minden egyes állomásán találhattok egy fotót - egy fotót egy híres magyar ökölvívóról. Nincs más dolgotok, mint kitalálni, kiről van szó, majd a nevét beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.




Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük, és a könyv egy példányát sorsoljuk ki. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


További állomások

01.08 Könyvvilág
01.09 Angelika blogja
01.10 MFKata Gondolatai
01.11 CBooks
01.12 Kelly & Lupi olvas
01.13 Deszy könyvajánlója
01.14 Dreamworld
01.15 Sorok között blog

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése