„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2016. október 12., szerda

Kerstin Gier - Silber ​– Az álmok második könyve



A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából hamarosan megjelenik Kerstin Gier Silber-trilógiájának második kötete. Könnyű lenne azt hinnünk, hogy Silber, a sajtos lány, élete könnyebbé vált az elmúlt időszak eseményei után, de valóság nem ilyen egyszerű.. Mind a való életben, mind az álomvilágban újabb kihívások állnak a lány előtt.
Tartsatok velünk ti velünk a 2016. október 2-12. közt megrendezésre kerülő blogturnéban, és ha részt vesztek a nyereményjátékban, megnyerhetitek a kiadó által felajánlott három példányt Kerstin Gier: Silber - Az álmok második könyvéből.


KÖNYV ADATAI
Kiadó: Könyvmolyképző
Megjelenés: 2016. október 21.
Eredeti megjelenés: 2014
Oldalszám: 344
Fordította: Szakál Gertrúd
Megrendelés: http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/kerstin-gier-silber-az-almok-masodik-konyve-silber-2-7456




A Silber-trilógia sziporkázó második kötete Kerstin Gier bestseller-szerző tollából 
És ebben a pillanatban, a hirtelen támadt csendben meghallottam azt az ismerős, vészterhes matatást mindössze néhány méterre tőlem. Bár senkit sem láttam, és egy bölcs hang a fejemben figyelmeztetett, hogy ez csak álom, mégsem tudtam megakadályozni, hogy lassan elhatalmasodjon rajtam a páni félelem. 
Anélkül, hogy pontosan tudtam volna, mit teszek, és ki elől menekülök, ismét futásnak eredtem.






Kerstin Gier azon írók közé tartozik, akiről ha megtudom, hogy új könyve érkezik, gondolkodás nélkül el akarom olvasni. Kialakult bennem egyfajta bizalom iránta, így mindig azt érzem/remélem, hogy nem fog csalódást okozni következő regényével sem. Így volt ez a Silber második részével is, amit már csak azért is szívesen vettem a kezembe, mert a kezdő kötettel már bizonyított. Körülbelül a második oldalig kellett egy kicsit elgondolkoznom azon, hogy hol is állunk pontosan, de aztán hamar felvettem a fonalat, és elmerültem az álmok világában. 


Igazából rögtön a könyv elején egy álomba csöppenünk, Liv és Henry ugyanis egyáltalán nem tanultak a múltban történt horrorisztikus eseményekből, és ugyanúgy találkoznak alvó állapotukban. Sőt, mintha csak ott lennének együtt, Henry ugyanis még talán az első résznél is titokzatosabban viselkedik, rejtélyes telefonhívásokat kap, és sosincs ott, amikor szükség lenn rá, pedig ahogy azt tudjuk, most már egy párt alkotnak. Kapcsolatuknak ezt a törékeny mivoltát használja ki Secrecy is, a gonosz pletykafészek iskolablogger ugyebár, aki kiteregeti a diákok cikis dolgait, legyen az igaz vagy éppen nem. Liv élete tehát most sem lett könnyebb, ehhez vegyük hozzá azt is, hogy még mindig nem szokta meg teljesen új családját. Habár édesanyja új párja, Ernest már egyre szimpatikus Livéknek (és nekem is), de azért akadnak még a családban olyanok, akikkel vannak összetűzései. Kivétel Grayson. Nos, nekem jelenleg ő a személyes kedvencem. Nem tudom, hogy azért-e, mert Henryvel most nem szimpatizáltam annyira, de megkedveltem a mostohatestvérét. Nem tehetek róla, de gyengéim az okoska, visszahúzódó, cuki fiúk. Nem kell ám megijedni, nincsen szó szerelmi háromszögről, ez csak amolyan egyéni megjegyzés volt.




Na de, visszatérve a jelenbe, Liv tehát nem nyugodhat meg túl sokáig: Anabel ugyanis úgy látszik mégsem tűnt el örökre, Mia rejtélyes dolgokat tesz alvajárás közben, Secrecy nem akar leszállni róla, és akkor még ott van új családja is, aminek bizonyos tagjai valahogy nem akarnak kijönni egymással. Szóval Kerstin ismét remekül szövi a szálakat, és bizony egy pillanatig sem unatkoztam. Ami pedig ehhez még hozzájön, az az írónő remek humora, amiből valahogy mindig kijut regényeiben. A Silber első részéhez hasonlóan ezt most is Livnek és Miának tudhatjuk be, akik valami hihetetlen édes testvérek, és folyton belekerülnek egy-egy vicces szituációba, emellett pedig a beszólásaik is mindig mosolyt csalt az arcomra. Nagyon jók együtt. 



Összességében tehát azt mondanám, hogy ha valaki félne attól, hogy az írónő nem tud újat mutatni a folytatásban, azt megnyugtatom, hogy tud! Egyáltalán nem volt olyan érzésem trilógia lévén, hogy ez a kötet unalmas lenne, ami előkészíti a ,,nagy finálét". Izgalmas volt, és igen fordulatos is, mert Liv is az érzelmeire hallgatott, és nem vette észre, hogy ki az igazi ellenség - ahogy én sem. Az álomvilág pedig egyre izgalmasabb, újabb és újabb ajtók mögé leshetünk be, csodálatos jelenségeket és kalandokat megtapasztalva, ráadásul a tudat, hogy az álmokban minden megtörténhet egyszerre üdítő és szörnyen félelmetes. 


Értékelés:5/5



Blogturné extra - Az álmok harmadik könyve


Az írónőtől elejtett információmorzsák és a döcögő (de javulás alatt álló) német nyelvtudásom közreműködésével némi hírrel tudok szolgálni a harmadik részről. Egyrészt az biztos, hogy Liv és Henry kapcsolata előreláthatólag továbbra is hullámvölgybe fog keveredni és egy esküvő is van a láthatáron. Az álmok is magasabb szintre lépnek, megismerhetünk újabbakat, és ahogy Kerstin fogalmazott, lesz jövés-menés a folyosókon. És igen, végre az is kiderül majd, hogy ki rejtőzik a Secrecy név mögött! Egyébként azt hozzátenném, hogy a második könyv elolvasása után sem lettem okosabb ez ügyben.
A könyv egyénként tavaly októberben jelent meg, íme az oldala: https://www.goodreads.com/book/show/23519340-silber?ac=1&from_search=true





NYEREMÉNYJÁTÉK


Az álmok részei a mindennapi életünknek, azonban néha sokkal többet tesznek értünk, mint hinnék - ihletet vagy útmutatást adhatnak, sőt néhány esetben próféciaként is tekinthetünk rájuk. A mostani nyereményjátékban az a feladatotok, hogy kitaláljátok, melyik híres ember álmáról olvashattok az egyes állomásokon, a helyes választ pedig beírjátok a rafflecopter megfelelő sorába. A helyes megfejtők közt a Könyvmolyképző kiadó felajánlásából kisorsolunk három példányt Kerstin Gier: Silber - Az álmok második könyvéből.

Álmában egyszer egy primitív törzsben találta magát, lándzsákat rázogató vademberekkel körbevéve. A lándzsák hegyének közelében egy-egy lyukat fedezett fel.



Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.





További állomások

10.02. Always Love a Wild Book
10.04. Sorok között
10.06. MFKata gondolatai
10.08. Deszy könyvajánlója
10.10. Dreamworld
10.12. Könyvvilág

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése