„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2015. december 13., vasárnap

Joss Stirling - Misty


Misty egy egyszemélyes katasztrófa sújtotta övezet. Savant képességének „hála" egyszerűen képtelen hazudni, kényszeres igazmondása miatt viszont folyton zűrös helyzetekbe keveredik, bármerre is jár. Így amikor a jóképű, magabiztos, és hihetetlenül vonzó Alexszel hozza össze a sors, Misty rögtön megfogadja, hogy inkább a közelébe sem megy. Hiszen hogy is lehetne az övé valaki, aki ilyen tökéletes? 
Ám a savant közösség mindennapjaira sötét árnyék vetül – egy sorozatgyilkos leselkedik a különleges képességű fiatalokra. Közülük egy pedig hamarosan élet-halál peremére kerül majd… vagy azon is túlra. 

A nagysikerű Lélektársak-sorozatból megismert savantok az eddigieknél is izgalmasabb kalandokba keverednek Joss Stirling izgalmas, humorral átszőtt regényében.

                                                         ,,A kendőzetlen igazság"

Fogalmam sincs miért, de sokáig azt gondoltam, hogy Crystal történetével lezárult a Lélektársak sorozat, így amikor megtudtam, hogy erről szó sincs, sőt Misty után még Angel történetét is megismerhetjük majd, akkor nagyon megörültem. Főleg, hogy a Lélektársak az egyik kedvenc misztikus sorozatom, ráadásul olvasás közben egyfajta nosztalgikus érzés töltött el, hiszen az első három részt már nem mostanában olvastam. Szóval nagyon örültem, hogy újra bekerültem a savantok furcsa világába, és ahogyan az lenni szokott a régi szereplők is felbukkantak, ami segített a múlt felidézésében is. 

Misty
Annak ellenére, hogy a sorozat részeinek történetei azért eléggé hasonlóak - adott ugyebár egy főhősnőnk, aki igyekszik megbékélni a képességével, aztán találkozik egy nagyon helyes savant-fiúval, aki a legtöbbször egy szexi Benedict (habár jelenleg pont nem az), akivel kezdeti nehézségek után azért csak egymásra találnak, de mindig közösen le kell győzniük egy bizonyos gonoszt, aki kettejük közé akar állni - egyszerűen nem lehet nem szeretni Joss könyveit. A stílusa, a nyelvezte, a humora, ami most különösen érződött, lenyűgöző. Misty képessége az igazmondás - ebből az egy szóból következtethettek arra, hogy bizony nem fogtok unatkozni olvasás közben. És milyen igaz! Misty a képességét - habár sokszor nagyon poénos helyzetekbe keveredik bele - azért inkább átoknak éli meg, mint áldásnak. Mivel pont ezért akik nem ismerik őt, azok inkább elkerülik, hiszen adottságából kifolyólag sokszor túl nyers a modora. Ráadásul nem csak ő az, aki igazat mond, hanem ha nem figyel oda, bizony a körülötte lévők is igazmondásra kényszerülnek. Ezek után pedig nagyon nehéz elképzelnie egy olyan fiút lélektársnak, akinek képessége a meggyőzés...

Alexnek nagyon jó és nyugodt élete volt egészen eddig, hiszen természetéből adódóan sosem kellett kétszer kérnie semmit, mindig megkapta amit akart, könnyűszerrel rávett mindenkit bármire. Most azonban, hogy kiderült Misty a lélektársa, nagyon nehéz a dolguk, hiszen a képességük - a többiekével ellentétben - mintha ütné egymást. Így hát nem csoda, ha a fiataloknak döcögősen indul a kapcsolatuk. 

Alex
Be kell vallanom, hogy egészen eddig a részig, nekem Sky és Zed története volt a kedvencem, most azonban ez megváltozott. Misty és Alex, de főként Misty belopta magát a szívembe. A képességét már említettem, hogy egyedi, és imádtam. Emellett talpraesett, és habár megszokta, hogy sokszor még a családja is különcként tekint rá, és egyedül marad, mégsem gyámoltalan és elveszett. Habár nagyon erős, mégis sokszor magányosnak érzi magát, és ugyebár ezt az önbizalomhiányt csak egyvalaki, a Lélektársa tudja kompenzálni. És itt jön a képbe a magabiztos, lenyűgöző Alex, aki bármire rábeszéli az embert, még csak a kisujját sem kell mozdítania. Hogy lesz ebből tökéletes páros? Nos, talán nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy az írónő nagyon jól ért a kételyek eloszlatásában.

Amit még meg kell említenem, hogyha nem ismertem volna már korábbról a Lélektársak sorozatot, akkor hát ha valami miatt megvettem volna a könyvet, az a borítója. Hihetetlenül szép szerintem, ráadásul nagyon jól beleillik a sorozatba... Végezetül pedig ha eddig nem derült volna ki, akkor most elmondanám, hogy az előzőekhez hasonlóan imádtam a negyedik könyvet is, egyáltalán nem éreztem azt, hogy felesleges tovább húzni a sztorikat, mert a savantokat (és a Benedict fiúkat) lehetetlenség megunni. Sőt már alig várom a folytatást!


Egy kis érdekesség a sorozatról

  • A Lélektársak sorozat 6 részből áll
  • A következő rész Misty barátnőjének, Angelnek és Marcusnak a történetét dolgozza fel
  • Az Angel Dares idén októberben jelent meg
  • Az utolsó rész szintén Misty barátnőjéről szól: Summer története (csak remélni tudom, hogy Vivtor Benedict lesz a lélektársa) 
  • Summer könyvén még dolgozik az írónő
Értékelés:5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése