„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2015. november 8., vasárnap

A hónap rajongója - november - The Crown borítóértékelés

A Párválasztó sorozatról mindig van mit írni, hiszen folyamatosan árad felénk információ, legyen szó a Happily Ever After megjelenéséről, vagy éppen a The Crown borítóleplezéséről... Nos igen, a napokban - a rajongók nagy örömére - bemutatták a sorozat utolsó részének borítóját. A novemberi hónap rajongója projekt keretében (igen, ismét jelentkezünk!) az új borítóról fogok írni egy kicsit részletesebben. Saját véleményem mellett megmutatok néhány rajongói elképzelést a The Crown borítójáról.

Mielőtt elkezdem, röviden megemlíteném, hogy a hónap rajongói projekt keretében, hasonlóan októberhez nem várunk el tőletek sokat, csak egy kis aktvitást A párválasztó - The Selection oldalán, és nálam is. Illetve előző hónapban sem volt kikötés, mégis küldtetek képeket, alkotásokat, szóval ennek is örülünk, de mint mondtam nem feltétel.
Megjelenés: 2016. május 3.
Eddig akárhányszor megjelent egy új párválasztós borító, én mindig teljesen le voltam nyűgözve, és szó szerint mindegyiknél azt hangoztattam, hogy nem gondoltam volna, hogy lehet szebb az előzőnél, de aztán mégis. Mégis mindig sikerült felülmúlniuk az előzőt. Most nagyon vártam már az a The Crown borítóját, de csalódnom kellett...
Azt leszögezném azért, hogy nekem a szín nagyon tetszik. A lila szerintem jó választás volt, jól mutat a háttérben is, de főleg a ruha színe lenyűgöző szerintem. Amivel nekem gondom volt az, ahogy a képen szerepel a modell. Eddig valahogy a lányok mindig olyan szépen voltak elhelyezve a képeken, mondhatni eggyé váltak a háttérrel, most viszont nagyon élesen külön van. Egy kicsit jobban bele kellett volna olvadnia. Stacey Farnet már korábban bebizonyította nekünk, hogy milyen gyönyörű, és hogy igenis érdemes arra, hogy párválasztós borítón szereplejen. Most nekem mégis kicsit ijesztőnek hat az arca, illetve a testtartása is furcsa. Egy apróság viszont, aminek örülök, hogy a The Heir borítójához hasonlóan, ismét a kezében a korona, ami nagyon passzol a mi kis hercegnőnk személyiségéhez. Örülök, hogy erre figyeltek :)
Ahogy elnézegettem a külföldi oldalakat, rá kellett jönnöm, hogy nem vagyok egyedül a kicsit negatív véleményemmel:
,,Nem vagyok ennek a borítónak nagy rajongója. A ruha mintha le akarna esni, a lány kifejezése és testtartása ügyetlen. A ruha sem tetszik. De a szín és a háttér igen, és ami a legfontosabb, passzol az előző könyv borítójához"
/Haraiah - http://haraiah.blogspot.hu/2015/11/cover-revealed-raven-cycle-by-maggie.html#more/

Sajnálom, hogy pont az utolsó rész borítója nem lett száz százalélós. Talán azért van ez, mert az előzőek után már nagyok voltak az elvárásaink, főleg, hogy a befejező kötetről, mondhatni a fináléról van só.
Edith összegyűjtötte Nektek a The Crown borító rajongói elképzeléseit, illetve van közöttük olyan is, amit a megjelenés után szerkesztettek át. Szerintem nagyon jól sikerültek, jó látni, hogy ilyen sok tehetséges és kreatív ember van :)





Ezek a borítók szerintem megérnek egy misét. Ti mit gondoltok? Nektek melyik tetszik a legjobban? Egyáltalán mi a véleményetek a The Crown borítójától?

9 megjegyzés:

  1. Imádom a színválasztást (természetesen ^^), de engem az zavar, hogy a ruha és a test nem olvad egybe..mell résznél olyan, mintha ketté válnának.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, a mellénél tényleg fura, mintha nagy lenne rá ott :D

      Törlés
  2. Nekem is a szin nagyon tetszik :) sajnálom hogy nem lett jol beállítva a model :( a rajongoi borítók közül pedig az tetszik es szerintem az passzolna is a könyvhöz amikor fehér a ruha es az alja pedig kékes zöld :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. tényleg nagyon jó az a kép, én egyszerűen képtelen vagyok választani :)

      Törlés
  3. Szerintem a szín szép, bár kissé nagyon élénk. Sajnos a modell arca nagyon elüt a borítótól, eddig mindig megoldották, hogy kifinomult legyen a modell testtartása, de most az arckifejezés túl kemény, szigorú. A ruha pedig, mintha pár számmal nagyobb lenne. Én nagy rajongója vagyok a sorozatnak, a borítók pedig a kedvenceim, gyönyörűek, de ebben nagyot csalódtam... :(
    A rajongói változatokból a fehér-kék ruhás borító tetszik a legjobban. De a kettővel utána levő, arany színű is jó lett. Ezzel a modellel pedig az utolsó, sötétkék ruhás tetszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, ahogy írtam is, eddig az összes borítóért odavoltam (és a sorozatért is). Ezért is sajnálom, hogy ez most nem lett annyira jó.
      A fehér-kék változat sokaknak tetszik :) Valóban gyönyörű az a ruha, csak azt sajnálom, hogy nem Stacey-n van, mert nekem az alap, hogy neki kell rajta lenni ;)

      Törlés
  4. Szia!
    Hú, még nem olvastam ezt a sorozatot, de a borítóit imádom! :) Egyedül ez az ami fura, és nem csak mert kiemelkedik a háttérből a szereplő, hanem, mert olyan zavaróan szigorú arcot adtak neki ezzel a feltűzött hajjal. A ruhája meg olyan, mintha géppel illesztették volna rá, nagyon furcsán áll rajta.
    A rajongók készítette borítók közül pedig most így hirtelen nem tudnék választani, melyik a legszebb, szerintem gyönyörű mindegyik. :)
    Szép estét! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia.
      Nagyon örülök, hogy egy olyan valaki is írt véleményt, aki még nem olvasta a sorozatot.
      Ha már így megtetszett, akkor akár el is kezdheted a sorozatot! :D
      Csak ajánlani tudom! ;)

      Törlés
  5. Nekem nem tetszik a borító:S Szép színe van, de aranyra, krémszínűre esetleg feketére számítottam. Az előző borító is lila volt meg ez is és ez nekem már így sok. A modell is szép, de a beállása nem jó, jobb lett volna, ha oldalról vagy hátulról fotózzák le. És a ruha a mellrészénél eláll..
    De az nálam is pozitívum, hogy a korona a kezében van és nem a fején!:)

    VálaszTörlés