„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2015. szeptember 9., szerda

The Selection - A hónap rajongója pályázat: szeptember


Talán már néhányan észrevettétek  a blogom a facebbokos oldalán, hogy A párválasztó-The Selection adminjával közösen új kampányba kezdtünk. Mivel néhány hete voltam olyan szerencsés, hogy megnyertem a Párválasztó oldal hivatalos bloggere címet, úgy döntöttünk, hogy ideje összeállni, és belekezdni valami újba és izgalmasba. Nem kell aggódni ti sem maradtok ki semmiből, sőt mi nagyon örülnénk, ha minél többen aktivizálódnátok, és megmutatnátok, hogy hozzánk hasonlóan, ti is igazi Párválasztó-rajongók vagytok.


Nem is szaporítanám tovább a szót, lássuk, hogy miről is van szó:

A hónap rajongója/olvasója pályázat 


*Álmodból felébredve is fújod a Párválasztó idézeteket? Oda-vissza elolvastad a könyveket? Sőt minden jó könyvért odavagy?
Akkor te egy igazi fangirl vagy, amit most be is bizonyíthatsz!

Szerezd meg a Hónap rajongója címet azzal, hogy:

• elküldöd egy Párválasztós alkotásodat üzenetben (montázs, rajz, manikűr, festés, fénykép, shelfie, stb.)

• véleményezed vagy megosztod a Párválasztó és Könyvvilág képeit, bejegyzéseit
• megírod a havi kedvenc Párválasztós és Könyvvilágos Facebook posztodat/fényképalbumodat/oldalfunkciót
• megírod a Könyvvilág blognak, a havi kedvenc könyvkritikádat
• végül pedig kommentelsz a Könyvvilág blog extra cikkéhez, amit a hónap során Párválasztó témában közöl (a cikk megjelenésére külön felhívjuk majd a figyelmeteket)
Mit nyerhetsz mindezzel?
• alkotásodat megmutathatod rajongó társaidnak, és visszajelzést kaphatsz róla
• felkerülsz a Hónap rajongója alkalmazás falára, így mindenki láthatja, hogy te voltál a legnagyobb fangirl
• új könyvekkel ismerkedhetsz meg a könyvkritikákból
• extra információkhoz juthatsz a Párválasztóról a Könyvvilágos cikkekből
Versenyre fel, győzzön a legnagyobb rajongó!
(Eredményhirdetés a hónap utolsó napján. A feltételeket adott hónap utolsó előtti napján éjfélig szükséges teljesíteni. Az üzeneteket elég csak az egyik oldalnak megírni! )



Ez lenne tehát a mi kis projektünk. Nem állítjuk, hogy egyszerű, hiszen nagyon sokrétű, és sok mindenre kell figyelni, de szerintünk megéri. Amellett, hogy bebizonyíthatjátok, hogy a sorozat igazi rajongói vagytok, mindig friss információhoz juthattok a könyv további részeivel, a filmmel kapcsolatban, és nem utolsó sorban a kreativitásotokat is kiélhetitek. Szóval mindenképpen érdemes belevágni! 

A párválasztó-The Selection oldalán folyamatos értesüléshez kaphattok a Hónap rajongói pályázat aktualitásairól, és persze a szokásos módon minden másról, ami a sorozathoz kapcsolódik. Természetesen én is igyekszem lépést tartani, ráadásul egy kis pluszként minden hónapban fogok egy bejegyzést posztolni a témában. Ezekben a bejegyzésekben pórbálunk mindenféle érdekességet összegyűjteni, ami  a könyvekkel kapcsolatos.  

A mai bejegyzésem témája a borítókon szereplő lányok - Stacey Farnet és Audey Hollister - köré épül. Edith és én összegyűjtöttük azokat a könyveket, amelyeknek a borítóján ( A Párválasztón kívül) ők szerepelnek, és véleményeztük a könyveket a fülszöveg alapján. Ezeket most megmutatjuk nektek is, és ti is elmondhatjátok, hogy melyik könyvet olvasnátok el a legszívesebben.

Stacey Farnet könyvei

Jessica Keller – The Fireman’s secret

Lángra Lobbant!

A tűz után, amiben megsérült és felégette Goose Harbort egyetlen templomát 14 évvel ezelőtt, Shelby Beck azt tervezi, hogy  újraépíti a templomot és az életét. A sebei miatt mindig is távol tartotta magától a férfiakat. Amikor Joel Palermo visszatér a városba tűzoltóként és beosztják, hogy segítsen Shelbynek az adománygyűjtésben az újjáépítéshez, Shelby rájön, hogy milyen egyszerű a bátyja barátjához közel kerülnie. Lehet, hogy ő lesz az az ember, akiben Shelby eléggé megbízik ahhoz, hogy közel engedje magához? Vagy a kötődés, amit kiépítettek, a lángok martaléka lesz, amikor Joel saját sebei lelepleződnek?





Melissa de la Cruz - Ring and the crown

A csöndes és szerény Marie soha nem felelt meg édesanyja, a francia-brit birodalom legnagyobb uralkodójának, II. Eleanor Királynő törekvéseinek. Eleanor az Emrys segítségével a kezében tartja a világ egyetlen mágia forrását.  Ő szabályozza a legerősebb birodalmat a világon.
De Eleanor meghosszabbított élettartama még az Emrys varázslatának a segítségével is a végéhez közeledik. A hercegnőnek meg kell házasodni, és örökösről gondoskodni, különben a Birodalom sebezhetővé válik a legnagyobb ellenségük, Prussia számára. A két királyságnak egyesülnie kell, hogy megszűnjön a háború, és az egyetlen a megoldás Marie és VII. Leopold herceg házassága, és egy örökös a Prussian trónon. De Marie mindig is gyermekkori barátjába és a Királynői Gárda hadseregének katonájába, Willbe volt szerelmes.
Marie és Aelwyn a két varázsló, közösen állnak elő egy tervvel. Aelwyn átveszi Marie szerepét, és elengedi a hercegnőt, hogy elszökjön Willel, és azt az életet élje, amit mindig is akart. És Aelwyn is megszerezi, amire mindig vágyott: az esélyt, hogy ő irányítson. Habár a bíróság folyamatosan ármánykodik, és az éhség is olyan súlyos mértékeket ölt, amit el sem tudtak képzelni…
Végül csak egyetlen szabály számít Eleanor birodalmában: senkiben se bízz!


Christine Feehan - Earth bound 

Sea Haven/Sisters of the Heart sorozat 4. része
A történet a varázslatos Sea Haven városába kalauzol minket.
Miután megszökött egy szektás csoportból, Lexi a testvérével menedéket talált a farmon, ahol gyógyulásnak indultak a testi és a lelki sebei is.  Ennek ellenére soha nem fogja elfeledni a terrort, amit hátrahagyott, vagy az ör ökké jelenlévő félelmet, ami a szektában mindig rátalált, és követelte őt.  Amikor a rémálmai valóra váltak…
Egy idegen fedezte fel és félemlítette meg Lexit, aki hírtelen mégis a megmentőjévé is vált. Ő Gavriil Prakenskii, akit megdöbbentett a nő, akit kiszabadított… A lány a végzete. Érzi a lelke mélyén. De hogy lehetne Lexi boldog egy titkokkal és sötétséggel teli férfival, aki már közelebbi viszonyba került az erőszakkal, és akinek a szerelme a halálukat jelentené?





Audey Holliste könyvei

 Rachel Hawkins - School spirits

A School Spirit a Hex Hall könyvsorozat spin-off könyve, ami a már sorozatból ismert Izzy történetét meséli el.
A 15 éves Izzy Brannicktet arra képezték ki, hogy szörnyekkel harcoljon. A családja évszázadok óta vadászik mágikus teremtményekre. Ám amikor Izzy nővére nyom nélkül eltűnik egy vadászat során, Izzy anyukája úgy dönt, hogy itt az ideje szünetet tartani.
Izzy és az anyukája új városba költözik, de hamarosan észreveszik, hogy nem olyan átlagos, mint amilyennek tűnik. A különös jelenségek érintik a helyi középiskolát is és Izzy-nek eltökélt szándéka, hogy kinyomozza az eseteket. Mindez persze tinédzserként sokkal nehezebb, mint amilyennek az tűnik. A kemény lány, aki mindig is csak magára számíthatott, hirtelen barátokat szerez és még szerelmes is lesz.
Vajon Izzy új barátai segítenek neki kideríteni a különös jelenségek titkát, mielőtt még több embernek esik baja?
Rachel Hawkins könyve ugyan olyan szellemes és bájos, mint a New York Times best –selling sorozata a Hex Hall. Készülj fel még több mágiára, rejtélyre és romantikára!


Most pedig Edith és én is elmondjuk, hogy mi melyik könyvet olvasnánk:

Edith véleménye: 
,,Fú nehéz választani, mert ez a Ring and the crown és a Hex hall-os könyv is nagyon jónak tűnik. A Hex Hall spin-off könyve fiatalos és izgalmas egy kis tiniszerelemmel fűszerezve, a másik könyv szintén rejtélyes és varázslatos, ahol viszont már országok sorsa forog kockán.
Mivel szeretem a történelmet és a kosztümös filmeket és per pillanat inkább egy önálló könyvet olvasnék, így a Ring and the crown könyvet választanám. smile hangulatjel Bár a borítója egyáltalán nem tükrözi a könyv tartalmát csupán emlékeztet a mintázata egy francia szalon tapétájára, de a leírásban említett varázslat nem jelenik meg rajta."

Nekem is nehéz a választás, mert mindegyik a maga módján érdekesnek tűnik. Rachel Hawkins könyve azért keltette fel a figyelmemet, mert én olvastam már a Hex Hall sorozat első két részét, és ott megkedveltem az írónő stílusát. A Fireman's secret egy kis könnyed romantikát ígér, ami igazán nekem való. A Earth bound tetszett talán a legkevésbé, de lehet azért, mert az egy sorozat negyedik része, és nem ismerem az előzményeket. Így hát én is azt mondanám, hogy a Ring and the crown volt a befutó, a legtöbb izgalmat ígérő könyv. Azt biztos, hogy a lányok ezeken a könyveken is nagyon jól néznek ki.

Most Ti jöttök. Mondjátok el, hogy melyik könyve(k)et olvasnátok a legszívesebben?


A párválasztó-The Selection oldala: https://www.facebook.com/theselection.hun?fref=ts

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése