„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2015. május 23., szombat

Wendy Higgins - Angyali szövetség

Anna Whitt, egy őrangyal és egy démon lánya megfogadta, hogy soha nem követi apja példáját, nem rontja meg az embereket. Naivitás volt ez tőle. Ahogy sok minden más is. A suttogók rákényszerítik, hogy túlélése érdekében megszegje fogadalmát, akkor is, ha ezzel engednie kell lénye sötét oldalának, és hírhedtté válni iskolatársai között. Élete sivárabbnak tűnik, mint valaha. Ráadásul ott van Kaidan Rowe is, a Bujaság hercegének fia, ő tölti be minden gondolatát. Mikor aztán váratlanul tudomást szerez egy réges-régi jövendölésről, a világot kezdi járni Kopano – a Harag hercegének fia – kíséretében, hogy megszervezze a démonokkal szembeni ellenállást. Hamarosan kiderül ugyanis, hogy az óriások felszabadítása nem mehet vérre menő küzdelem nélkül. A végső győzelemig Annának és Kaidannak félre kell tennie érzéseit, és leküzdeni élete legnagyobb kísértését. Vajon megéri-e életüket kockáztatniuk a szerelemért?


Amikor az Angyali gonoszról írtam, megemlítettem, hogy habár tetszett a történet, mégis volt némi hiányérzetem a könyvvel kapcsolatban. Ennek ellenére azért letettem a szent esküt, hogy folytatni fogom a sorozatot. Még szerencse. Ami miatt az első rész nem volt teljes, azt most itt teljes mértékben megkaptam, vagy az is előfordulhat hogy csak megfeledkeztem róla, mivel annyira magával ragadott a történet.

Ugyanúgy, ahogy az Angyali gonosznál, itt is két részre tudnám osztani a könyvet: Amikor jelen van Kaidan és amikor nincs. Csak annyi változással, hogy most a könyv első felében kellett nélkülöznöm kedvencünket: maga a történet ugyanis fél évvel később folytatódik. Anna már ennyi ideje nem látta Kaidant (aki Kaliforniába költözött), és azóta teljesen megváltozott. Azért, hogy beolvadjon a többi Óriás közé, és ne keltsen feltűnést, buliról bulira jár, és ráveszi az embereket az ivásra, önmagát sem hagyva ki a "buliból". Szóval a mi kis ártatlan Annánk megváltozott, bulizik, iszik és már nem is sírt(!) hat egész hónapja. Van is lelkiismeret-furdalása rendesen. 


Egy napon azonban meglátogatja őt Ruth nővér szelleme, aki egy próféciát közöl a lánnyal, miszerint ő lesz az az Óriás, aki majd megtisztítja a Földet a gonosz Hercegektől. Miután ez kiderül, apja megbízza őt, hogy utazzon el a világ több pontjára szövetségeseket keresni, akik majd ha eljön az idő, a segítségükre lesznek. Persze ezekre az utakra nem mehet egyedül, így hát édesapja kijelöli mellé Kopanot, mint kísérőt. Egy kicsit ennél a résznél is de ja vu érzésem volt, annyi különbséggel, hogy Anna most nem Kaidannal járja a világot, hanem Kope-pal. Mondanom sem kell, hogy kialakul egy kisebb (tényleg csak kicsi) szerelmi háromszög. Hiszen azért Kope sem éppen elhanyagolható - szerintem legalábbis nagyon vonzó - a maga titokzatosságával és önfegyelmével.  Szóval a két Óriás útjaival, és Anna őrlődésével telik el a könyv első fele. 

Aztán jön a második rész, amikor Annának Kaidant és Blake-et is meg kell látogatnia, hogy bennvonja őket a terveibe, és innentől kezdve aztán már tényleg beindulnak a történések. Aminek örültem, hogy a dráma ebben a könyvben már jóval kevesebb volt, Anna is sokat fejlődött pozitív irányba - megerősödött, és Kaidan... hát ő nagy szerencsénkre nem változott túl sokat :) A többi Óriást is jobban megismerhettük: az ikreket, akik közül most már Ginger is sokkal szimpatikusabb, és Blake, aki szintén nagy kedvencem lett. Mellettük pedig még föltűnik néhány új szövetséges is.



Röviden ennyit mondanék a könyvről. Jobban tetszett, mint az első rész, pedig én úgy gondolom, hogy második könyvet mindig sokkal nehezebb írni, hiszen előfordul, hogy feleslegesnek, időhúzásnak hat egy háromrészes sorozatban. Itt azzal, hogy elnyújtotta Anna és Kaidan kapcsolatának kialakulását, sikerült az írónőnek fenntartani az érdeklődésemet, és véleményem szerint egyáltalán nem volt unalmas - még úgy sem, hogy Kaidan szinte a könyv felében nem volt jelen. Úgyhogy azt mondanám, hogy aki szerette az első részt, annak mindenképpen ajánlom, aki pedig nem.. igazából annak is, mert szerintem sokat fejlődött az Angyali gonoszhoz képest :)

Értékelés: 5/4.5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése