„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2015. május 28., csütörtök

Kiera Cass - A koronahercegnő

35 UDVARLÓ. 1 HERCEGNŐ. KEZDETÉT VESZI EGY ÚJ PÁRVÁLASZTÓ.
Eadlyn hercegnő kislánykora óta hallhatta a véget nem érő történeteket arról, hogyan ismerkedett meg édesanyja az édesapjával. Húsz éve történt, hogy America Singer benevezett a Párválasztóba, és elnyerte Maxon herceg szívét, akivel azóta is boldogan éltek. Eadlyn mindig is igen romantikusnak találta szülei tündérmesébe illő történetét, habár soha eszébe nem jutott volna a nyomdokaikba lépni. Ha rajta múlik, a házasságot addig halogatja, amíg csak lehetséges.
Csakhogy egy hercegnő sosem rendelkezhet maradéktalanul az élete felett, így bármennyire hevesen tiltakozik is, Eadlyn sem kerülheti el a saját Párválasztóját.
Eadlyn egyáltalán nem számít arra, hogy saját története a szülei meséjéhez hasonlóan boldogan végződik. Amikor azonban megkezdődik a versengés, talán mégis mutatkozik arra némi esély, hogy az egyik udvarló elnyerje a szívét, felfedje az összes előtte álló lehetőséget, és ezzel azt is bebizonyítsa, hogy Eadlyn számára korántsem olyan lehetetlen rátalálni a saját boldogságára, mint azt képzelte.
HÚSZ ÉVVEL EZELŐTT ÉDESANYJA NYERTE EL A KORONÁT. 
ELJÖTT VAJON AZ IDEJE ANNAK, HOGY EADLYN HERCEGNŐ IS RÁTALÁLJON AZ IGAZ SZERELEMRE? 

Sokáig gondolkodtam, hogy miként is fogjak neki a könyv értékelésének. Őszintén félek attól, hogy ha túl sokat árulok el a könyvről, akkor elspoirelezem az egészet, és már nem lesz érdekes ez, a még nagyon friss történet. És itt most főként az udvarlókra gondolok. Amikor ugyanis az előző Párválasztó "zajlott", akkor mindent Amercia szemszögéből olvashattunk, így sejtvén, hogy valószínű ő lesz majdan a kiválasztott. Most viszont maga az Örökös nézőpontjából ismerhetjük meg a sztorit, a jövő még nagyon bizonytalan, és még elég jól lehet találgatni a jelöltek között. Éppen ezért nem szeretnék túl sok információit elárulni a fiúkról. Főként, hogy ez a kötet csak a bevezetője volt egy újabb nyilvánvalóan eseménydús és drámai sorozatnak, amiben később talán majd Eadlyn jobban megnyílik a fiúk előtt, és előttünk is. Mivel egyenlőre a koronahercegnő azért egészen jól el tudja rejteni a valódi érzelmeit egy rideg páncél mögé...de erről majd később.

Szóval folytatódik elkezdődik egy új Párválasztó, aminek én személy szerint nagyon örültem, hiszen én is rendíthetetlen tagja vagyok a sorozat rajongótáborának. Eadlyn viszont annyira már nem örül ennek a helyzetnek. Az országban ugyanis annak ellenére, hogy eltörölték a kasztrendszert, a nép nem elégedett, ezért felkeléseket szítanak. És hogy erről eltereljék a nép figyelmét, America és Maxon úgy dönt, hogy lányuknak is megszerveznek egy új Párválasztót, ahol talán ő is megtalálhatja az igazit... Azonban nagyon úgy tűnik, hogy Eadlyn még nem áll készen egy féjre, de még a szerelemre sem.  Ha már szóba hoztam a királyt és királynét, írnék róluk néhány sort. Americán nagyon meglepődtem, hiszen teljesen megváltozott. Nyoma sem volt már annak a makacs, lázadó lánynak, akit annak idején megismertünk. Persze ennek nyilvánvaló okai, hogy az eltelt idő alatt királynővé és ami talán fontosabb, négygyermekes anyává vált, és ezzel együtt jár a felelősségtudat. Maxon viszont nem változott túl sokat szerintem. Még mindig úriember, és még mindig imádom :D

Annak nagyon örültem, hogy Americán és Maxonon kívül találkoztunk még más régi szereplőkkel is. Jelen volt Aspen és Lucy, vagy éppen Marlee, és May.. na ő aztán hatalmas figura lett. Először le sem esett, hogy America húgáról van szó, de amikor beugrott, akkor néztem egy nagyot. :) Egyébként az új szereplőket is megkedveltem: Eadlyn testvérei közül Ahren hamar a szívemhez nőtt. Humoros, szórakoztató figura, aki minden hibája ellenére őszintén szereti ikertestvérét. Irigylésre méltó a kapcsolata a lánnyal. 

És most rátérnék a könyv lényegére, azaz az Örökösre. Az igazat megvallva az elején nagyon megijedtem, amikor Eadlyn érzéseiről olvastam. Egy undok, lenéző és önző lánynak láttam, akinek mindene megvolt, és semmiért sem kellet igazán küzdenie. Persze ez nem teljesen így van, de azért nagyon sokszor haragudtam rá a döntései miatt. Eadlyn egy nagyon összetett személyiség, és most hogy már végeztem a könyvvel sem tudom eldönteni, hogy kedvelem-e őt egyáltalán. Egyrészt nagyon sokszor kiábrándítóan viselkedett, de máskor viszont, amikor nagy ritkán megláthattuk "lányos" énjét, akkor azért előtérbe kerültek valódi érzései, a félelmei, a sebezhetősége.


Most pedig (röviden) a fiúkoról. Ahogy azt az elején mondtam, nem szeretnék sok mindent elárulni róluk, de az biztos, hogy nagyon vegyes a mezőny. Van itt régi ismerős, megalkuvó, de szegény, gazdag, jól nevelt, külföldi, ja és olyan is aki annyira nem is tartozik a verseny résztvevői közé. Természetesen nekem is megvan a magam kedvence :) Eadlyn érzéseiről még nem nagyon tudunk meg sokat, és ebben nagyon hasonlít édesanyjára, hiszen minden percben mást gondol, és érez a fiúk iránt. Egyébként nagyon különös volt látni, hogy mennyire különbözik egy fiúkból álló Párválasztó, egy olyantól, ahol lányokból állt a mezőny. Míg a lányok igyekeztek külsejükkel, mindenféle intrikával és cselszövéssel a figyelem központjába kerülni, addig a fiúk teljen más eszközöket vetnek be. Sokkal inkább önmagukat adják, őszintébbek, de egyébként sértődékenyebbek is, és a magasabb tesztoszteronszint miatt azért az erőszakosság is jellemzőbb.

America, Maxon és az ikrek (nagyon megtetszett)

Összességében azt mondanám, hogy tetszett a történet, de azt ismét kihangsúlyoznám, hogy ez még csak nagyon az eleje volt egy többrészes sorozatnak. Úgy érzem Eadlyn karakterének még sokat kell fejlődnie, még nem nőtt fel teljesen a Párválasztóhoz. Ami pedig a borítót illeti, ismét gyönyörűséges lett. Mindig azt hiszem, hogy már nem tudják felülmúlni az előző könyv fedőlapját, de aztán végül mindig tévedek. 
Aki pedig szerette America és Maxon történetét, annak mindenképpen ajánlom :)

Értékelés: 5/4

A könyv előzetese

3 megjegyzés:

  1. Szia!:)
    Ha meg van pdf-ben vagy bármi más formátumban, akkor el tudnád küldeni az e-mailemre?
    dodorinna@gmail.com
    Előre is köszönöm!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nekem nincs meg a könyv, én inkább megvettem, mert már nagyon vártam. Még nagyon új a könyv, szerintem még várni kell rá egy kicsit. :)

      Törlés
    2. Vaki nem küldenő el pdf-be ha meg találta, mert én sehol nem találom. Előre is köszönöm, itt a Gmailem Kolszidi@gmail.com

      Törlés