„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2015. április 25., szombat

Bookish Scenario Book Tag


Sziasztok! Ismét "összeült" a Kis Könyves Bloggerek csapata, és kiokoskodtuk, hogy mi legyen a következő könyves Tag-ünk, amelyben olvasási, és más könyvekkel kapcsolatos szokásunkról tudhattok meg többet. Ma a Bookish Scenario Book Tag-et hoztuk el nektek, amely szerintem egyszerre vicces és hátborzongató is. Jó szórakozást! :-)



1.Ha meg kellene válnod az összes könyvedtől, és műfajonként csak egyet tarthatnál meg, mik lennének azok?

Jajj ez de nehéz kérdés, főleg mivel elég sok műfaj van... Mondjuk a romantikus könyvek közül talán SEP Angyali csókját tartanám meg, az NA könyvek közül a Breakable az egyik nagy kedvencem. Aztán mi van még... a disztópiák közül tuti valamelyik Párválasztó részt. Aztán a fantasy, ööö... valamelyik Luxen rész, vagy az Üvegtrón egyik része. áááá nem megy ez nekem :D


2.Könyvesboltban hallod, amint egy tini azt mondja az anyjának, hogy nem szeret olvasni, de az anyukája ragaszkodik ahhoz, hogy válasszon egyet. Odamész és ajánlasz neki egyet, amit azok is szeretnek, akik nem szoktak olvasni - melyik könyv lenne az?


Hmm, hát mondhatnám most a Harry Pottert, de inkább nem teszem, mert habár szerettem annak idején, de nálam nem az hozta meg a nagy áttörést. Legyen inkább az Obszidián! És ez meg csak a kezdet!!! :)

3. Nincs jó kedved, és megkérsz, hogy menjek el érted. Mit olvasol, hogy jobb kedvre derülj?
Tuti, hogy egy Sophie Kinsella könyvet. A Tudsz titkot tartani tökéletes választás lenne. Ez volt az első könyvem Sophie-tól, és nálam nagyot tarolt. Egy kedves történet szerethető karakterekkel. Ezután sorra faltam a könyveit, és egy kicsit mindegyik a szívemhez nőtt.  Egyszerűen imádom az írónő humorát!

4. Egy napra visszamehetsz a kamaszkorodba. Melyik lenne az a könyv, amit az akkori éned olvasna?
Tavi Kata könyveit. Lehet könnyebb lett volna a gimi :)

5. A barátaid meglepnek egy 4 napos kirándulással és csak egy órád van összepakolni. Melyik könyvet vinnéd magaddal?

Na most csalni fogok. Hosszabb útra inkább a kindlimet vinném magammal. Sokkal praktikusabb. És ha véletlenül elvesznénk, vagy eltévednénk (netán sürgősen el kellene hagynunk az országot) rengeteg könyvet olvashatnék, amivel elütném az időt :D

6. Kirabolták a házad. Ne aggódj, mindenki biztonságban van, de a könyvespolcot kifosztották. Melyik az a könyv, amit a legjobban remélsz, hogy nem vitték el?
NEEEE CSAK A KÖNYVEKET NEEE!! Azt hiszem a Mielőtt megismertelek lenne Jojo Moyestól. Olyan nehéz volt beszerezni!!

7. Az egyik barátod kölcsönvesz tőled egy könyvet és borzalmas állapotban hozza vissza a) Eljátszod, hogy nem vetted észre b) Megkéred, hogy vegyen neked egy másikat helyett c) Megbosszulod?
Megbosszulom!!! Najó nem, talán valahol az a és a b válasz között. Az biztos, hogy szóvá tenném, és lehet, hogy véresküt kellene tennie, hogy nem esik bántódása a következő példánynak, amit kölcsönkér. Egyébként én nagyon nehéz eset vagyok ezen a téren, mert nem szívesen válok meg kedvenceimtől. Tudom-tudom, rossz tulajdonság. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése