„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2014. november 9., vasárnap

Abbi Glines - Te vagy nekem a levegő

A tengerparti kisvárosban, Sea Breeze-ben Sadie felfedezi, hogy a szenvedélynek semmi sem állhat az útjába. Felkavaró olvasmány a bestsellereiről híres Abbi Glinestól. Sadie White a nyári szünetben a tengerparton dolgozik, de nem holmi strandőrként. Mivel a mamája terhes, és nem hajlandó dolgozni, ezért helyette Sadie lesz az egyik közeli szigeten nyaraló gazdag család házvezetőnője. Amikor a család megérkezik a nyári vakációra, Sadie döbbenten látja, hogy a tulajdonos nem más, mint Jax Stone, a világ egyik legismertebb ifjú rockere. Ha Sadie egy mindennapi lány lenne – ha nem azzal telne az élete, hogy gondját viseli az anyjának, és rendben tartja az otthonukat –, akkor talán feldobná, hogy egy rocksztárnak dolgozhat. De nem ez a helyzet. Sadie-t nem izgatja a hírnév, ám Jax mégis vonzódik hozzá. A lány lenyűgözi, de a fiú küzd a vonzalom ellen. Jax világában a kapcsolatok nem működnek, és minél jobban kívánja Sadie-t, annál erősebb a meggyőződése, hogy a lány többet érdemelne. A nyár végére Jax rájön, Sadie nélkül lélegezni sem képes. Vajon a szerelem legyőzi a két világ közt tátongó szakadékot? 



Mivel én olvastam a Vincent fiúkat volt egyfajta elvárásom a könyvvel kapcsolatban, és őszintén szólva a fülszöveg nem igazán nyert meg. Aztán a kezdeti csalódottság után azért sikerült elérnie a könyvnek, hogy egy idő után már ne tudjam letenni. 

A könyv elején megtudjuk, hogy Sadie anyukájával, Jessicával él ketten, aki csak magával van elfoglalva, nem segít a lányának semmiben, szóval Sadie csak magára számíthat. Ráadásul még terhes is. Mármint Jessica. Éppen ezért már "nem tudja" ellátni a munkáját, és "megkéri" Sadiet, hogy menjen el helyette dolgozni egy nagyon gazdag családhoz takarítani. És persze ki más lakhatna abban a házban, mint az irtódögös és híres rocksztár Jax Stone. És a fiú persze rögtön érdeklődni kezd utána...mert ő más, mint a többi... Na igen ezek a részek számomra egy kicsit tündérmesévé alakultak, mert minden úgy történt, ahogy a Nagy Könyvben meg van írva, szóval mondhatni túl hétköznapi volt (ugye azért érzitek az ellentétet, hogy hétköznapinak tartom a tengerparton, forró nyáron, egy hatalmas házban, a gazdag, jóképű rocksztárt? Hmm..azt hiszem túl sok romantikus könyvet olvastam már) Szóval a lényeg az, hogy Jax meglátja Sadieben, hogy ő nem a hírneve miatt kedveli őt, és megkedveli. Na és persze ne feledkezzünk meg Marcusról sem, aki Sadivel dolgozik együtt, és szintén oda van a lányért. (akit én egyébként nem igazán bírtam). Marcus mellett Mary asszony dolgozik még Sadivel, akit viszont nagyon szerettem, hiszen kezdetben nem bánt kesztyűs kézzel a lánnyal, de aztán egy igazán melegszívű asszonyt ismerhettünk meg benne, aki mondhatni anyja helyett anyja volt neki. Aztán egy idő után megtörténik az elkerülhetetlen, és az újságírók megtalálják a lányt, és teljesen kifordítják a z ő és Jax történetét.
Na és ennél a résznél változott meg számomra a könyv. Jax ugyanis Sadie érdekében (legalább is ő úgy gondolja) elhagyja a lányt. És aztán Sadiet bekebelezi a sötétség.. Igen, egyfajta depresszió lesz úrrá rajta. Mondhatnánk, hogy egy fiú miatt? De én igazából megértettem őt, hiszen Jax elvesztése és az anyja önzősége nem sokat segített rajta. Ráadásul egész életében ő volt a felnőtt (anyja helyett) és most már csak egy utolsó lökés kellett neki a szakadékba. Ennél a résznél viszont megkedveltem Marcust, hiszen ő volt az aki kihozta Sadiet a sötétségből. És még nem volt vége a problémáknak...




Szóval úgy összességében tetszett a történet, az eleje egy kicsit átlagosra sikeredett, de aztán jöttek a "valódi" problémák, amiknek nem egy olyan fiatal lánnyal kellene megtörténni, mint Sadie. Szegény lánynak túl hamar fel kellett nőnie, de azért a mi kis szexi rocksztárunknak sikerült kárpótolnia őt. :)

Értékelés:5/4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése