„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2014. július 5., szombat

Benina - A boszorka démona

Fülszöveg: Alig két hónap telt el azóta, hogy a boszorkányok legyőzték a zsoldosokat, és egyezséget kötöttek az Üldözőkkel. Claire és Kellan új városba költöznek, elkezdik az egyetemet. Próbálnak minél átlagosabban élni. Hétköznapi életük azonban nem tart sokáig…
A Bölcs tudja egyedül, miért ad Claire-nek egy különleges ajándékot, és a Bölcs látja egyedül, ezzel merre fordul Claire élete.
Aztán hirtelen feltűnik egy soha nem látott ismerős,és elszabadul a pokol!
Egyik csapás követi a másikat, és csupán egyetlen lény van, aki képes segíteni Claire-nek átvészelni az új helyzetet élve és ép elmével: egy ellenség.
Képes Claire félretenni az ellenérzéseit, hogy elfogadja a gyűlölt személy segítségét? Sikerülhet megmenteni mindenki életét?


A könyv Benina Bíborhajú sorozatának második része, A boszorka fénye folytatása. Már a címből is kiderül, hogy Clarie démona, azaz Kellan fog állni a történet középpontjában.  Meg kell hogy mondjam igazán drámaira sikeredett ez a könyv. Már a prológusban is a gyász folyamatáról ír Benina, ami azt sugallja, hogy Clarie valaki nagyon fontos személyt fog elveszíteni. Ami igaz is!
Miután a szerelmespár legyőzte Wentworth-t - a zsoldost, aki az előző kötetben az életükre tört- a két fiatal egyetemre jár, és próbálnak normálisan élni. Persze ez nem tart sokáig... Egy este rájuk támad egy régi ismerős, és Clarie-től leveszik azt, ami a legfontosabb számára, Kellant. A lány szinte beleroskad a gyászba, eltemeti  a démont, és senkit nem enged a közelébe. Nemcsak a szíve fagy meg, de a környezetében mindent jégbe borít.

Szerencsére Hannah, a Bölcs útmutatást ad neki :) Felvilágosítja őt, hogy létezik a mi világunkkal párhuzamos világ, ahol minden élőlénynek van egy "klónja", de ezek természete szöges ellentétben áll az e világiakkal. A lényeg, hogy ha ebben a világban valaki gonosz, akkor abban a párhuzamosban teljen jó. Tehát Clarie a párhuzamos világban csak egy egyszerű ember lesz. Ebben a világban kell rátalálnia Kellanra, és egyetlen segítsége egykori gyűlölt ellensége lesz.

A történetet három szemszögből -Clarie, Kellan és Wentworth - ismerhetjük meg. Kifejezetten tetszenek azok a részek, amelyeket Kellan szemén keresztül látunk. A párhuzamos világban ugyanis démoni énje kerekedik felül. Szinte állatias, érzelmek nélkül él, csak az ölésre használják őt. Clarie segít neki legyőzni a "démonait", megnyugtatja őt. 


Ez a rész tulajdonképpen arról szól, hogy hogyan talál újra egymásra a két főszereplő. Tetszett, hogy minden fejezet egy idézettel kezdődik, én ugyanis idézetmániás vagyok :D Az új szereplők közül a kedvencem Victoria Cat, akit elméletileg azért képezték, saját személyiség nélkül, hogy Clarie-t védelmezze, de azért néha úgy érezzük mégis vannak érzelmei. 
A lényeg, hogy nekem nagyon tetszett A boszorka démona, azt hiszem kevés olyan könyv volt, amin ennyit sírtam volna :). Mindenképpen az a kedvencem a sorozatból.
Értékelés: 5/5*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése